Μίτσελ: «Να με κεράσουν οι παίκτες μου... βάλιουμ»

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 01:16
UPD:08:51
REUTERS/CHARLES PLATIAU
A- A A+

Απίστευτος Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα Ολυμπιακός-Άντερλεχτ, η οποία αποτελεί την επιτομή και το... ανθολόγιο της ατάκας, καθώς ο Ισπανός είχε ζήσει με πολύ μεγάλη ένταση το παιχνίδι κι εκείνες τις στιγμές έβγαζε τα «εσώψυχά» απαντώντας στις ερωτήσεις εντελώς αυθόρμητα.

«Σήμερα συνέβησαν τα πάντα, κι ευτυχώς τα περισσότερα ήταν καλά για μας. Αξίζαμε την νίκη και την πρόκριση αλλά δεν μας άξιζε να υποφέρουμε τόσο. Είναι όμως καλοδεχούμενο από τη στιγμή που βρισκόμαστε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάτι που κέρδισαν οι παίκτες μου. Όμως επέλεξαν έναν τρόπο για να με κάνουν να... γεράσω 10 χρόνια», ήταν η πρώτη ατάκα.

Για τα χαμένα πέναλτι είπε: «Ξέραμε πως ο Σαβιόλα θα σουτάρει το πρώτο πέναλτι. Ο Ντομίνγκες που έχει την ευθύνη δεν ήταν στο γήπεδο εκείνη την στιγμή. Ο Βάις είχε ψυχολογία και ήθελε να το εκτελέσει. Είναι θέμα στιγμής το πέναλτι. Ήθελε να το εκτελέσει και το έκανε. Δυστυχώς το έχασε, αλλά αυτό που μετράει εντέλει είναι η πρόκριση».

Για τον αγώνα δήλωσε: «Υπήρχε μεγάλη ένταση. Οι ποδοσφαιριστές μου ήξεραν πως έχουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να περάσουν κι αυτό τους οδήγησε ώστε να φοβούνται σε κάποιες στιγμές να μην κάνουν λάθος, και όχι να κάνουν το σωστό. Ό,τι αρνητικό συνέβη σήμερα ήταν από δικό ματς φταίξιμο. Είμαι ανεκτικός στα λάθη που κάνουν, καθώς έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να πετύχουν την πρόκριση. Έχουμε καιρό να διορθώσουμε τα λάθη μας. Για την ώρα τους συγχωρώ, όμως στην επόμενη φάση τα λάθη απαγορεύονται».

Επιχειρώντας την αποτίμηση των πεπραγμένων, υπογράμμισε ότι «είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα όσα έχουμε πετύχει εδώ, πράγματα που φαίνονται πολύ και άλλα που δεν φαίνονται τόσο. Τα μπράβο αξίζουν στους παίκτες μου. Όταν ήρθα ήξερα πως είναι τεράστιος σύλλογος στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός και θέλαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Το καταφέρνουμε μέχρι στιγμής. Στον επόμενο γύρο δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, ίσως την... Εθνική Κορέας».

Για τη σύγκριση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε απάντησε: «Νιώθω πως πάντα θα είμαι πίσω από τον Βαλβέρδε. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που άφησε το στίγμα του στον Ολυμπιακό. Πάντα θα είμαι πίσω του. Είναι τρομερός, μεγάλος προπονητής και μια καταπληκτική προσωπικότητα. Ποτέ δεν θα τον ξεπεράσω, ούτε στην καρδιά των φίλων του Ολυμπιακού. Είμαι σίγουρος γι΄ αυτό».

OLYMPIACOS FC - OFFICIAL YOUTUBE CHANNEL

Ως προς την τακτική που είχε επιλέξει, καθώς και τις διαιτητικές αποφάσεις «η εντολή ήταν να κάνουμε οργανωμένες επιθέσεις και όχι με τον νευρικό τρόπο που τις επιχειρήσαμε. Ποτέ δεν μιλάω για τον ρέφερι. Τα τρία πέναλτι ήταν κανονικότατα. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό πως η Άντερλεχτ τέλειωσε το ματς με 8 παίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζαμε την νίκη και την πρόκριση. Τώρα δεν θα κεράσω εγώ τους παίκτες μου αλλά θα με κεράσουν αυτοί ένα... βάλιουμ. Δεν νομίζω να μπορέσω να κοιμηθώ τα επόμενα τρία βράδια»

Όσο για το αν θα ήθελε να ζητήσει κάτι; «Δεν συνηθίζω να ζητάω πράγματα. Μου έχουν δοθεί πολλά και είμαι ευχαριστημένος. Ο πρόεδρος ξέρει τι θέλει και τι όχι η ομάδα. Με ρώτησε αν θέλω τον Ρονάλντο ή τον Μέσι αλλά μάλλον επειδή είχε ένταση από το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως αύριο πρωί - πρωί θα με πάρει να μου πει πως μου έκανε πλάκα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις