Μοδάτες ψυχές, προσωπικά ενδεδυμένες

Στο Badminton Loft
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 11:30
A- A A+

Με όχημα τη μόδα, πέντε γυναίκες ταξιδεύουν στα μονοπάτια της ζωής και της ψυχής τους, αναπολώντας τις σημαντικές τους στιγμές μέσα από τα αγαπημένα τους φορέματα και υφαίνουν με «μοδιστρική μαεστρία» τις προσωπικές τους ιστορίες.

Εμπνευσμένο από τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας και την πορεία της προς το σήμερα, μέσα από την κληρονομιά της από προηγούμενες δεκαετίες, το έργο της Άννας Χατζησοφιά, «Γάμοι, κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω», μετά την περσινή του επιτυχία, επιστρέφει δριμύτερο, στο Badminton Loft αυτή τη φορά, από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

Με μία εξωτερική μεταμόρφωση που, τελικά, γίνεται εσωτερική, οι ηρωίδες του έργου ζωντανεύουν τις προσωπικές τους αλήθειες, μέσα από εμπειρίες - σταθμούς της ζωής τους, που χαρακτηρίζονται από τη μόδα της κάθε εποχής, η οποία μάς πηγαίνει σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, από τα ’50s έως τη σημερινή κρίση, με ενδιάμεσους σταθμούς τη μεταπολίτευση, το «ταγάρι look» και τα τρελά ’80s.

Μία μεταμοντέρνα σπονδυλωτή παράσταση

Πρόκειται για μια σύγχρονη,  συναισθηματική, σουρεαλιστική κωμωδία για γυναίκες, αλλά και άντρες, καθώς αποκαλύπτει καλά κρυμμένα γυναικεία μυστικά. Είναι ένα έργο σύγχρονης φόρμας, με εναλλαγές ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, μία μεταμοντέρνα σπονδυλωτή παράσταση, όπου πέντε γυναίκες αλληλεπιδρούν, με βασικό άξονα την εξάρτηση που έχουν με τα ρούχα. Μέσα από μια σύνθεση μονολόγων, ντουέτων και κουαρτέτων, η παράσταση ερευνά πώς η μόδα γίνεται συνώνυμο της ψυχοσύνθεσης μιας γυναίκας, πώς μπορούν να οριστούν οι πιο σημαντικές σχέσεις και καταστάσεις στη ζωή της από τον τρόπο που επιλέγει να ντύνεται, για να ανακαλύψουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το ντύσιμό της με τις πιο σημαντικές και απόκρυφες στιγμές της ζωής της.

Οι ηρωίδες της παράστασης σκιαγραφούν την αιώνια κόντρα μητέρας - κόρης, την εξάρτηση από το άλλο φύλο, το φετίχ του σουτιέν, τα ρούχα της έμμηνου ρήσης, την πρώτη σεξουαλική επαφή, αντιμετωπίζουν κατάματα, αλλά και με αισιοδοξία, τη μαστεκτομή, τον βιασμό, μιλούν για τη φιλαρέσκεια, τον σεξισμό και το ντρεσάρισμα της θηλυκότητας, τεμαχίζουν μια Kelly bag, στήνονται στις ουρές της ανεργίας, φορώντας ψηλά τακούνια, καταστρέφουν το λευκό όραμα του νυφικού και φορούν πάντα μαύρα.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο - σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά, βοηθός σκηνοθέτη: Διονύσης Τσιλιμιδός, σκηνικά – video art: Λίνα Μαντίκου, κοστούμια: Χρήστος Πετρίδης (Οίκος Faliakos by Petridis), χορογραφία: Βαλεντίνη Βεργοπούλου, μουσική - sound design: Ισμήνη Πεπέ, συμβουλές για την πασαρέλα: Βίκυ Κουλιανού, παραγωγή: The Artists. Παίζουν: Σύλβια Δελικούρα, Άννα Κουρή, Μάρα Μπαρόλα, Καίτη Παπανίκα, Ελένη Φίλιππα. Με την ευγενική συμμετοχή σε βίντεο προβολή των: Θανάση Ευθυμιάδη, Κώστα Ευρυπιώτη, Κώστα Κόκλα, Γιάννη Τσιμιτσέλη και Πάνου Σκουρολιάκου. 

Πληροφορίες
Badminton Loft: Άλσος Στρατού - Γουδή, τηλ.: 210 8840600. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 12 Δεκεμβρίου 2013 έως 2 Ιανουαρίου 2014: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 20:00. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, φοιτητικό - μαθητικό -  ανέργων: 10 ευρώ. Προπώληση: καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots, τηλεφωνικά: 210 8840600, ηλεκτρονικά: abcd.gr, viva.gr.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς