Οι κορυφαίες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της χρονιάς

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 09:40

Στη λίστα των κορυφαίων τηλεοπτικών εκπομπών περιλαμβάνεται και η σειρά «Game of Thrones».

A- A A+

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (American Film Institute - AFI) ανακοίνωσε χθες τις επιλογές του για τις κορυφαίες ταινίες της χρονιάς καθώς και για τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές, δίνοντας στις ταινίες τη σχετική ώθηση εν όψει των επερχόμενων υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ.

Το Ινστιτούτο Κινηματογράφου των ΗΠΑ επέλεξε ως κορυφαίες για τη χρονιά τις ταινίες: «12 Years a Slave», «American Hustle»,«Captain Phillips», «Fruitvale Station», «Gravity», «Her», «Inside Llewyn Davis», «Nebraska», «Saving Mr. Banks» και «The Wolf of Wall Street».

«12 Years a Slave».

Στη λίστα των κορυφαίων τηλεοπτικών εκπομπών περιλαμβάνονται δύο που εμφανίζονται μόνο στις online υπηρεσίες βίντεο: το «House of Cards» και το «Orange is the New Black». Επίσης,  επιλέχτηκαν οι σειρές: «The Americans», «Breaking Bad», «Game of Thrones», «The Good Wife», «Mad Men», «Masters of Sex» και το «Scandal and Veep».

Το Ινστιτούτο

Ο Τομ Χανκς σε σκηνή της ταινίας «Captain Phillips».

Τα βραβεία του AFI τα οποία δίνονται από κοινή ομάδα ανθρώπων της βιομηχανίας του θεάματος και κριτικούς κινηματογράφου τα δύο τελευταία δύο χρόνια έχουν επηρεάσει σοβαρά τις ενδεχόμενες υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου είναι ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 1967 όταν ο αμερικανός πρόεδρος Λύντον Τζόνσον υπέγραψε τον νόμο «National Foundation on the Arts and the Humanities Act».

Το AFI καθιέρωσε το βραβείο «Life Achievement Award»,  το 1973. Το Φεστιβάλ του Ινστιτούτου, «AFI Fest», ξεκίνησε το 1987 και έκτοτε διοργανώνεται σε ετήσια βάση. Το 1998, με την ευκαιρία της 100ης επετείου του αμερικανικού κινηματογράφου, το AFI ξεκίνησε τη σειρά «100 Χρόνια...», η οποία πανηγυρίζει και προάγει το ενδιαφέρον για την ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου. Το Ινστιτούτο αναλαμβάνει, επίσης, την συντήρηση παλιών ταινιών, τα φιλμ των οποίων είναι επιρρεπή σε αλλοιώσεις.
 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς