Αφγανιστάν: Στο «παρά πέντε» σώθηκε γυναίκα από δημόσιο λιθοβολισμό

Είχε καταδικαστεί σε θάνατο από τους Ταλιμπάν επειδή είχε συνάψει σχέση με άνδρα
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 19:15
UPD:19:34
REUTERS/MOHAMMAD ISMAIL

Η γυναίκα επρόκειτο να εκτελεστεί το βράδυ της Κυριακής, αλλά η αστυνομία έμαθε για το συμβάν από ανώνυμο πληροφοριοδότη και έφθασε στο σημείο της εκτέλεσης πριν εκείνη να πραγματοποιηθεί (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Γυναίκα η οποία είχε καταδικασθεί από τους Ταλιμπάν σε θάνατο διά δημοσίου λιθοβολισμού διασώθηκε από την αστυνομία στο βόρειο Αφγανιστάν, δήλωσε αστυνομικός αξιωματούχος στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Η επιτροπή των Ταλιμπάν - η οποία την δίκασε - καταδίκασε τη γυναίκα, που ονομάζεται Χαλίμα σε θάνατο διά λιθοβολισμού επειδή σύναψε ερωτική σχέση με έναν άνδρα στην περιφέρεια Νταστ ε Αρτσί πριν από τρεις ημέρες», δήλωσε ο Σάιντ Ταμπάρ Χουσάινι, αξιωματούχος της αστυνομίας στη βόρεια επαρχία Κουντούζ.

Η γυναίκα επρόκειτο να εκτελεστεί το βράδυ της Κυριακής, αλλά η αστυνομία έμαθε για το συμβάν από ανώνυμο πληροφοριοδότη και έφθασε στο σημείο της εκτέλεσης πριν εκείνη να πραγματοποιηθεί.

Οι Ταλιμπάν τράπηκαν σε φυγή, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο κ. Χουσάινι αποκάλυψε ότι ο άνδρας, ο οποίος είχε επίσης καταδικασθεί, όπως και η γυναίκα, διέφυγε τη σύλληψη από τους Ταλιμπάν.

Υπάρχουν μεμονωμένες αναφορές για περιστατικά λιθοβολισμού στο Αφγανιστάν από τότε που οι Ταλιμπάν εκδιώχθηκαν από την εξουσία το 2001.

Την Κυριακή, έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποκάλυψε ότι οι προσαγωγές και οι καταδίκες δραστών πράξεων σωματικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος γυναικών στο Αφγανιστάν παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, με τις περισσότερες υποθέσεις να επιλύονται με διαμεσολάβηση εκτός δικαστηρίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή