Οι Ταλιμπάν στηρίζουν ...Καρζάι για την μη υπογραφή συμφωνίας με τις ΗΠΑ

Σπάνια σύμπνοια
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 20:06
UPD:20:14
REUTERS/OMAR SOBHANI

«Φαίνεται ότι ο Καρζάι ανακάλυψε την αλήθεια», αναφέρουν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους, υιοθετώντας συγκρατημένη στάση απέναντι στον αφγανό πρόεδρο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι Ταλιμπάν εξέφρασαν τη Δευτέρα - σε μία ιδιαίτερα σπάνια κίνηση - την υποστήριξή τους στον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, εγκρίνοντας την απόφασή του να καθυστερήσει την υπογραφή συμφωνίας ασφαλείας με τις ΗΠΑ, την οποία η Ουάσινγκτον θα ήθελε να δει να εγκρίνεται το συντομότερο δυνατό.

Αμερικανοί και αφγανοί αξιωματούχοι διαπραγματεύονται εδώ και μήνες για μια διμερή συμφωνία ασφαλείας, η οποία θα καθορίσει τις λεπτομέρειες για την παραμονή κάποιων αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν μετά την απομάκρυνση των 75.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ στο τέλος του 2014.

Ο κ. Καρζάι εξήγησε ότι θα υπογράψει τη συμφωνία μετά τις αφγανικές προεδρικές εκλογές στις 5 Απριλίου 2014, προκαλώντας την αγανάκτηση των Αμερικανών που θέλουν να υπογραφεί πριν από το τέλος του 2013.

«Φαίνεται ότι ο Καρζάι ανακάλυψε την αλήθεια», αναφέρουν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους, υιοθετώντας συγκρατημένη στάση απέναντι στον αφγανό πρόεδρο, τον οποίο συνήθως αποκαλούν «μαριονέτα» των ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε ότι η αντίθεση προέρχεται από την περηφάνια του αφγανικού λαού και ότι έχει στόχο να τερματίσει τα προβλήματα της χώρας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή