Δύσκολη νίκη για Ολυμπιακό (2-0) με Αστέρα Τρίπολης

Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 21:23
UPD:21:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο Πάουλο Μασάδο παίκτης του Ολυμπιακού (αριστερά) προσπαθεί να αποφύγει την επιτήρηση του Ζιράν Εντό του Αστέρα Τρίπολης (δεξιά).

A- A A+

Ο Ολυμπιακός συνάντησε δυσκολίες σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος ύστερα από καιρό, αλλά η σθεναρή αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης δεν απέτρεψε τον πρωταθλητή Ελλάδας από το επικρατήσει των Αρκάδων με 2-0 (74΄ πέναλτι Ντομίνγκες, 90΄ Ολαϊτάν) στο «Γ. Καραϊσκάκης», να σημειώσει τη 13η νίκη σε 14 αγωνιστικές και να παραμείνει αήττητος και πρωτοπόρος στη Σούπερ Λίγκα.

Όπως δεικνύει εύγλωττα το χρονικό σημείο επίτευξης των «ερυθρόλευκων» τερμάτων, οι γηπεδούχοι συνάντησαν μεγάλη δυσκολία από την ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, που με πολύ τρέξιμο και αλληλοκαλύψεις προσπαθούσαν να περιορίσουν το διαθέσιμο χώρο των παικτών του Μίτσελ για να τους αφαιρέσουν ένα από τα στοιχεία της υπεροχής τους στην Ελλάδα, την ατομική ικανότητα.

Με το μυαλό και στον αγώνα με την Άντερλεχτ, ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος (παρά την υπεροχή του) στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχε να επιδείξει παρά δύο καλά σουτ του «Τσόρι» στο 12ο και το 22ο λεπτό, με το πρώτο να φεύγει λίγο άουτ και το δεύτερο να αποκρούει σωτήρια ο Ερνάντες, ενώ στο 32΄ και ύστερα από σέντρα του Χολέμπας ο Φουστέρ αστόχησε με κεφαλιά, από καλή θέση.

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Αστέρας «λαχτάρισε» τους γηπεδούχους, όταν σε αντεπίθεσή του η μπάλα έφτασε στον Ουσέρο που σούταρε και ανάγκασε τον Ρομπέρτο να επέμβει σωτήρια για να προφυλάξει την εστία του. Στην επανάληψη η ομάδα του Στάικου Βεργέτη άρχισε να πιέζει πιο ψηλά γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλός της θα αυξήσει την πίεση, τακτική η οποία απέδιδε καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρχίσει να αγχώνονται.

Όλα αυτά όμως έως το 72ο λεπτό, όταν σε μια από τις ελάχιστες φορές που μπήκαν στην αντίπαλη περιοχή οι γηπεδούχοι ο Βάις βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ζησόπουλου, ο διαιτητής Καλογερόπουλος έδειξε τα 11 μέτρα και ο εξαιρετικός απόψε Ντομίνγκες άνοιξε το σκορ και αποφόρτισε συμπαίκτες και οπαδούς.

Ο Αστέρας βγήκε μπροστά αλλά χωρίς αποτέλεσμα, και αφού στο 89΄ γλίτωσε από το 0-2, όταν το πλασέ του Βάις σταμάτησε στο δοκάρι, στο 90΄ δέχθηκε τη «χαριστική βολή» από τον Μάικλ Ολαϊτάν, που σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του δείχνοντας και απόψε συνέπεια με τα αντίπαλα δίχτυα, κι ας είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή στο 69΄. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις