Π. Λαφαζάνης: «Άφαντος» ο Γ. Στουρνάρας

Επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΥΠΟΙΚ και του Πρωθυπουργού
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 19:41
UPD:19:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης παρακολουθεί τις ομιλίες στην ολομέλεια της Βουλής.

A- A A+

«Άφαντο» χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης σε παρέμβασή του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό. Ωστόσο υπογράμμισε ότι το πολιτικό πρόβλημα δεν είναι ο υπουργός Οικονομικών.

«Ο υπεύθυνος για τη λεηλασία είναι ο Πρωθυπουργός, και μη χτυπάτε το σαμάρι», είπε στους βουλευτές της κυβέρνησης. Ο Γ. Στουρνάρας «υπογράφει τον Προϋπολογισμό και δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο. Τυχαίο είναι;», αναρωτήθηκε ο Π. Λαφαζάνης, ενώ έθεσε και το ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, επισημαίνοντας ότι η διάψευση της πληροφορίας ήρθε από το υπουργείο και όχι από τον Υπουργό. «Ο Γ. Στουρνάρας δεν έχει στόμα να μιλήσει; Δεν έχει στόμα να διαψεύσει;», αναρωτήθηκε.

Ο Π. Λαφαζάνης αμφισβήτησε το πρωτογενές πλεόνασμα λέγοντας ότι προκύπτει επειδή δεν υλοποιείται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν δίνεται η επιστροφή του ΦΠΑ. «Αυτή είναι λογική καταστροφής της χώρας. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό το πλεόνασμα για την οικονομία», υπογράμμισε.

Ιδιαίτερα εστίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών. «Γιατί ξεχνάτε να εγγράψετε στον Προϋπολογισμό τις οφειλές της Γερμανίας; Η μη εγγραφή του χρέους αυτού δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες. Αυτή τη στιγμή εγκληματείτε», υποστήριξε.

«Εδώ που έχουμε φτάσει η χώρα θέλει διαγραφή χρέους. Δεν είναι δυνατόν να μιλούν όλοι οι άλλοι, πλην του οικονομικού επιτελείου. Δεν είναι δυνατόν να το θέτει ο Γκουρία του ΟΟΣΑ, που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, και να μην το θέτετε εσείς», είπε ο Π. Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται διαγραφή χρέους, διαγραφή χρεών των αδύναμων πολιτών, να πάρει το δημόσιο τον έλεγχο των τραπεζών και εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Τον Προϋπολογισμό του 2013 ψήφισαν 3 κόμματα. Πολύ φοβάμαι ότι τον Προϋπολογισμό του 2014 μπορεί να τον ψηφίσουν με βαριά καρδιά Βουλευτές από δύο κόμματα. Ο επόμενος Προϋπολογισμός θα κατατεθεί από κυβέρνηση της Αριστεράς, χωρίς η χώρα να έχει την κηδεμονία της τρόικας. Θα είναι χωρίς μνημόνια, θα είναι αφετηρία διεξόδου και ανόρθωσης της χώρας. Αυτό θα το επιβάλλει ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή