Παρακλάδι της Αλ Κάιντα πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στην Υεμένη

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 10:44
UPD:12:38
REUTERS/MOHAMED AL-SAYAGHI

Ένας καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ένοπλοι οι οποίοι φορούσαν στολές τουστρατού επιτέθηκαν στο κτηριακό συγκρότημα όπου εδρεύει το υπουργείο Άμυνας, στο κέντρο της Σαναά.

A- A A+

Μία οργάνωση - παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο Άμυνας της Υεμένης την Πέμπτη, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 52 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 162. 

«Στο πλαίσιο της πολιτικής επιθέσεων κατά των κέντρων επιχειρήσεων που κατευθύνουν τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα, οι μουτζαχεντίν έπληξαν με σφοδρότητα έναν από αυτούς τους χώρους στην έδρα του υπουργείου Άμυνας», ανακοίνωσε με μήνυμά της στο Twitter η οργάνωση Ανσάρ Αλ Σαρία (Παρτιζάνοι του Ισλαμικού Νόμου).

Καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ένοπλοι οι οποίοι φορούσαν στολές τουστρατού επιτέθηκαν στο κτηριακό συγκρότημα όπου εδρεύει το υπουργείο Άμυνας, στο κέντρο της Σαναά.

Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται γιατροί, νοσοκόμες και ασθενείς στο στρατιωτικό νοσοκομείο που βρίσκεται εντός του συγκροτήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή