Στόχος επίθεσης το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 08:47
UPD:11:09
REUTERS/Khaled Abdullah
A- A A+

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα το πρωί το υπουργείο Άμυνας στη Σαναά της Υεμένης, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προσέκρουσε στην πύλη του κτηρίου.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των φρουρών του υπουργείου και ενόπλων που φορούσαν στρατιωτικές στολές και εισχώρησαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο και σε δύο ακόμη κτίρια που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι οι περισσότεροι από τους ενόπλους. 

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στόχος της επίθεσης αυτοκτονίας ήταν το νοσοκομείο. Οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν βρίσκονται κοντά στο Μπαμπ αλ-Γιαμάν, στην είσοδο της παλιάς πόλης, στο κέντρο της Σαναά.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που η Υεμένη πλήττεται από αναζωπύρωση της βίας και ο εθνικός διάλογος για να εξέλθει η χώρα από μια δύσκολη μεταβατική περίοδο έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

EURONEWSGREEK

Πολλές επιθέσεις κατά του στρατού έχουν αποδοθεί στην Αλ Κάιντα η οποία παραμένει ενεργή, κυρίως στη νότια και νοτιοανατολική Υεμένη. 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή