Κεντροαφρ. Δημοκρατία: «Η άσκηση εξουσίας μου έχει ταράξει τον ύπνο», δηλώνει ο πρόεδρος

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 17:07
UPD:18:47
EPA/DAI KUROKAWA

«Κάποιες φορές δεν μπορείς να κάνεις σκέψεις ούτε καν για τη γυναίκα σου. Κάποιες φορές, ξυπνώ ξαφνικά για να ρωτήσω τον υπουργό Ασφαλείας τι συμβαίνει», σημείωσε ο Μισέλ Τζοτοντιά (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Δεν απολαμβάνει πλέον την εξουσία που κατέκτησε μετά το αιματηρό πραξικόπημα του Μαρτίου, κατά δήλωσή του, ο πρόεδρος της σπαρασσόμενης από εσωτερικές συγκρούσεις Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας καθώς, όπως σημείωσε, έχει επηρεάσει ττις νυκτερινές του συνήθειες.

Σε δημόσια συνάντηση με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, ο Μισέλ Τζοτοντιά παραπονέθηκε ότι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν εύκολο ύπνο, ενώ ο ίδιος, λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, ξεχνά μερικές φορές ακόμη και ότι η σύζυγός του βρίσκεται δίπλα του, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εάν δεν κοιμηθεί κανείς, η σκέψη του δεν θα παραμείνει αγκιστρωμένη ακριβώς σε ό,τι τον κράτησε άγρυπνο;», αναρωτήθηκε φωναχτά.

«Κάποιες φορές δεν μπορείς να κάνεις σκέψεις ούτε καν για τη γυναίκα σου. Κάποιες φορές, ξυπνώ ξαφνικά για να ρωτήσω τον υπουργό Ασφαλείας τι συμβαίνει», σημείωσε, αναφερόμενος στο πώς η άσκηση εξουσίας άλλαξε τους νυχτερινούς βιορυθμούς του.

Ο πρώην ηγέτης των ανταρτών Σελεκά ανέφερε επίσης ότι επιθυμεί τα πράγματα να πάνε καλύτερα ώστε να μπορέσει να αποχωρήσει από την Προεδρία, μολονότι ο ίδιος αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος στις 24 Μαρτίου, μετά την ανατροπή του Φρανσουά Μποζίζε.

Οι επόμενες γενικές εκλογές στη χώρα είναι προγραμματισμένες για το 2015, ωστόσο ο κ. Τζοτόντια και οι υποστηρικτές του δεν αναμένεται να συμμετάσχουν.

Ο κ. Τζοτόντια είναι ο πρώτος μουσουλμάνος πρόεδρος σε μία κατά πλειοψηφία χριστιανική χώρα, με μέρος της πρόσφατης βίας στη χώρα να εμφανίζεται με θρησκευτικό πρόσημο.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, περιέγραψε τη χώρα την Πέμπτη ως ευρισκόμενη σε «πλήρες χάος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή