Δ. Κουτσούμπας: Συνεργασία σε επίπεδο κοινωνικών δυνάμεων, όχι σε επίπεδο κορυφής

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 15:50
UPD:16:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
A- A A+

Τις θέσεις του ΚΚΕ σε ό,τι αγορά το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλους πολιτικούς χώρους ανέπτυξε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, συμμαχία ή συνεργασία πρέπει να γίνει σε επίπεδο κοινωνικών δυνάμεων. «Δεν είναι θέμα κορυφής, να καθίσουν να συζητήσουν αρχηγοί και να βρουν ένα, δύο, τρία πράγματα και να συμφωνήσουν σε κάποιες αρχές προγράμματος. Αυτή η συμμαχία, εκτός του ότι έχει κοντά ποδάρια και καμία προοπτική, αναμφίβολα έχει πολλές παρενέργειες που τις πληρώνει το εργατικό κίνημα», εξήγησε.

Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, υπάρχουν κορυφαίες διαφορές για κεντρικά πολιτικά ζητήματα και τη φύση του πολιτικού συστήματος, ακόμη και για τα θέματα της υγείας, των πλειστηριασμών και της παιδείας.

Τόνισε ακόμη ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι «η πιο πλατιά, λαϊκή πρόταση» που «δεν χωρίζει το λαό σε άνεργους, αγρότες, γυναίκες, αριστερούς και δεξιούς ή κεντρώους, σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς». «Μιλάμε για το λαό και όχι για τα κόμματα, διότι υπάρχουν εκεί διαφοροποιήσεις. Εμείς, βάζουμε τη διαχωριστική γραμμή στο λαό», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή