«Κανένας αφγανός υπουργός δεν θα υπογράψει συμφωνία ασφαλείας με τις ΗΠΑ»

Μέχρι την ικανοποίηση σειράς αφγανικών αιτημάτων
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 17:09
UPD:17:11
REUTERS/OMAR SOBHANI

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, απαιτεί οι ΗΠΑ να στηρίξουν τις ειρηνευτικές επαφές της αφγανικής κυβέρνησης με τους Ταλιμπάν και να σταματήσουν αμέσως τις εφόδους σε οικίες εντός Αφγανιστάν (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν υπουργό του να υπογράψει σύμφωνο ασφαλείας με τις ΗΠΑ μέχρι την ικανοποίηση σειράς αφγανικών αιτημάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπός του την Τετάρτη.

Η δήλωση έρχεται μία ημέρα μετά την αντίστοιχη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι ότι η διμερής συμφωνία ασφαλείας θα μπορούσε να υπογραφεί από τον υπουργό Άμυνας του Αφγανιστάν, Μπισμιλάχ Χαν Μοχαμάντι.

Ο κ. Καρζάι απαιτεί οι ΗΠΑ να στηρίξουν τις ειρηνευτικές επαφές της αφγανικής κυβέρνησης με τους Ταλιμπάν και να σταματήσουν αμέσως τις εφόδους σε οικίες εντός Αφγανιστάν, δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος, Εϊμάλ Φεϊζί στο πρακτορείο Reuters.

Όσο τα συγκεκριμένα αιτήματα δεν γίνονται δεκτά, ο πρόεδρος Καρζάι δεν θα παράσχει εξουσιοδότηση σε κανέναν υπουργό του να υπογράψει συμφωνία, κατέληξε ο κ. Φεϊζί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή