Μουντιάλ 2014: Παρουσιάστηκε στο κοινό η «Brazuca»

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 13:51
UPD:07/05/2014 09:20
EPA/ANTONIO LACERDA

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της «Brazuca», της επίσημης μπάλας του Μουντιάλ 2014.

A- A A+

Στη Βραζιλία πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της επίσημης μπάλας του Μουντιάλ 2014, που ονομάζεται «Brazuca» κατά το όνομα που επελέγη μέσω λαϊκής ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν περίπου ένα εκατομμύριο οπαδοί.

Την μπάλα παρουσίασαν στο κοινό ο πρώην αμυντικός της «σελεσάο» και παγκόσμιος πρωταθλητής το 1994 και το 2002, Μάρκος Καφού και οι ποδοσφαιριστές Ερνάν (Φλαμένγκο) και Κλάρενς Σέεντορφ (Μποταφόγκο).

«Είναι μια μπάλα 100% βραζιλιάνικη, φανταστική. Είναι άδικο που δεν μπόρεσα να παίξω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με αυτό το θαύμα», υπογράμμισε ο Καφού.

Για να εμφανίσει το αντικείμενο με όλες του τις λεπτομέρειες η εταιρεία που το παράγει, η Adidas, οργάνωσε μια θεαματική παρουσίαση με φώτα και εικόνες 3D στο «Parque Lage», ένα πανέμορφο δημόσιο πάρκο που αποτελεί την έδρα της Σχολής Καλών Τεχνών.

Η νέα μπάλα, με ζωηρά χρώματα σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του πράσινου και του μπλε, έχει ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά και πολύχρωμα βραχιόλια για καλή τύχγ, που είναι πολύ δημοφιλή στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Για να φτάσουμε ως τη σημερινή μορφή, η «Brazuca» υπέστη μια σχολαστική διαδικασία ελέγχου που διήρκεσε δυόμισι χρόνια, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 600 αθλητές από 30 σωματεία, σε δέκα διαφορετικές χώρες, σε τρεις ηπείρους.

Μεταξύ των σούπερ σταρ που τη δοκίμασαν και διατύπωσαν τη γνώμη τους περιλαμβάνονται οι Λιονέλ Μέσι, Ίκερ Κασίγιας, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και Ζινεντίν Ζιντάν.

Η λέξη «Brazuca» είναι ένας άτυπος όρος που σημαίνει «βραζιλιάνος» και χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τον χαρούμενο και ξένοιαστο τρόπο ζωής των ανθρώπων της χώρας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις