Μουντιάλ 2014: Συγκροτήθηκαν οι όμιλοι για την κλήρωση της Παρασκευής

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 19:37
UPD:07/05/2014 09:20
EPA/MARCUS BRANDT
A- A A+

Στον 4ο όμιλο τοποθετήθηκε η Εθνική Ελλάδας ενόψει της κλήρωσης της τελικής φάσης του Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή στη Μπαΐα της Βραζιλίας.

Να διευκρινιστεί, πάντως, ότι δεν πρόκειται για ομίλους δυναμικότητας αλλά για διαχωρισμό των ομάδων με βάση γεωγραφικά κριτήρια, αν και ο 4ος περιλαμβάνει εννέα ευρωπαϊκά συγκροτήματα, εκ των οποίων το ένα θα πάει (με κλήρωση) στον 2ο όμιλο, που σημαίνει ότι θα κληρωθεί με μία λατινοαμερικάνικη ομάδα από το 1ο γκρουπ, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταυτόχρονης παρουσίας τριών ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο 1ος όμιλος είναι ο μοναδικός που καταρτίστηκε με βάση αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια, αφού τον συνθέτουν οκτώ πρώτες ομάδες της παγκόσμιας κατάταξης, όπως αυτή διαμορφώνεται από τη FIFA.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα στον 4ο όμιλο, δηλαδή θα αποφύγει στην κλήρωση επτά ευρωπαϊκές ομάδες, εκτός κι αν «πέσει» στον 2ο, οπότε θα παίξει στη φάση των ομίλων μία ομάδα της Νότιας Αμερικής  και μία ευρωπαϊκή από τον 4ο όμιλο.

Η Βραζιλία, ως διοργανώτρια, είναι η μοναδική ομάδα που έχει ήδη τοποθετηθεί επικεφαλής του Α΄ ομίλου και θα παίξει στον εναρκτήριο αγώνα της 12ης Ιουνίου, στο Σάο Πάουλο.

Η σύνθεση των τεσσάρων ομίλων:

1oς: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία

2ος: Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Ισημερινός

3ος: Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό

4ος: Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κροατία, Γαλλία

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις