Στο Κολέγιο των Επιτρόπων ο Αντ. Σαμαράς και κλιμάκιο υπουργών

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 12:46
UPD:13:12
REUTERS/YORGOS KARAHALIS
A- A A+

Βρυξέλλες

Η επικείμενη ελληνική προεδρία και η πορεία της ελληνικής οικονομίας και του προγράμματος προσαρμογής, θα είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και έξι υπουργών και υφυπουργών, στο Κολέγιο των Επιτρόπων, στις Βρυξέλλες.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Σουρνάρας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Δημήτρης Κούρκουλας.

Πριν από τη συνάντηση με το Κολέγιο των Επιτρόπων ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνα Κάθριν Άστον. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο από τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Κομισιόν.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Κολέγιο των Επιτρόπων ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τους τέσσερις άξονες (ανάπτυξη, συνοχή, τραπεζική ενοποίηση και μεταναστευτική πολιτική) πάνω στους οποίους θα κινηθεί η ελληνική προεδρία, ενώ θα αναφερθεί και στις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

Όπως διευκρίνισε χθες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, το βασικό θέμα της επίσκεψης είναι η ελληνική προεδρία, ωστόσο θα συζητηθεί και η πορεία της ελληνικής οικονομίας και ενδεχομένως διάφορα άλλα ζητήματα που θα τεθούν στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις των υπουργών με επιτρόπους.

Αναφερόμενος στην σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού και της ομάδας των υπουργών που τον συνοδεύει, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι στη συνάντηση με το Κολέγιο των Επιτρόπων η κυβέρνηση θα μεταφέρει το ξεκάθαρο μήνυμα της Ελλάδας ότι «θέλουμε ουσιαστική αναγνώριση των θυσιών και των μεγάλων επιτευγμάτων του ελληνικού λαού».

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή