Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 19:06
UPD:19:23
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
A- A A+

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Αρχικά, το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς, θα συναντηθεί με τον κ. Μπαρόζο και στη συνέχεια παρουσία του προέδρου της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το κολλέγιο των επιτρόπων, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε.

 Εκεί ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, που είναι η ανάπτυξη, η συνοχή, η τραπεζική ενοποίηση και η πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και κυρίως της παράνομης μετανάστευσης.

 Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα για έξοδο από την κρίση.

Για τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στο Κολέγιο των Επιτρόπων , ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο ΑΜΠΕ ότι η

πρόσκληση του Ζοζέ Μπαρόζο «σηματοδοτεί την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας έναντι των ευρωπαίων εταίρων της και αποτελεί -ως μια κατ' εξαίρεσιν συνύπαρξη του κορυφαίου οργάνου της Ε.Ε. με την πολιτική ηγεσία μιας χώρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια ουσιαστική συνάντηση καθώς θα επιτρέψει την πληρέστερη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό και τους συμμετέχοντες υπουργούς για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, τα επιτεύγματα, τα προβλήματα, τις προοπτικές.

Ελ. Βενιζέλος: Θέλουμε ουσιαστική αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού

Στη συνάντηση με το Κολέγιο των Επιτρόπων θα συμμετάσχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όπως δήλωσε την Τρίτη στο περιθώριο της σημερινής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ το μήνυμά του  και φυσικά το μήνυμα της κυβέρνησης «είναι πάρα πολύ καθαρό».

Θέλουμε, είπε, ουσιαστική και όχι απλώς ρητορική αναγνώριση των θυσιών και των μεγάλων επιτευγμάτων του ελληνικού λαού.

Θέλουμε, συνέχισε,  να καταλάβουν όλοι οι διεθνείς εταίροι αυτό που έχει καταλάβει η αγορά σε διεθνές επίπεδο, αυτό που έχει καταλάβει ο διεθνής ιδιωτικός τομέας ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει.

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και δεν μπορεί να μας παρεμποδίσει κανείς τώρα που διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα προς το τέρμα αυτής της τραγικά δύσκολης περιόδου που θα ήταν πολύ δυσκολότερη, τρις χειρότερη, αν δεν είχαμε κάνει αυτή την υπεύθυνη, αλλά φυσικά εξαιρετικά βαριά επιλογή, προς όφελος του έθνους, της πατρίδας και της οικονομίας.» τόνισε και πρόσθεσε ότι είμαστε έτοιμοι για όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, και για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν νομοθετηθεί.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Όχι, δεν μπορεί να αρθεί η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως είναι για παράδειγμα, η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού».

newsroom, naftemporiki.gr με πληροφορίες  ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή