Ενέργεια και μετανάστευση στη συνάντηση Σαμαρά με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 19:45
UPD:19:46
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και θέματα ενέργειας συζητήθηκαν στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη νορβηγίδα ομόλογό του, Έρνα Σόλμπεργκ.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για τη συνεργασία των δύο χωρών πάνω στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, αναφερόμενος στην υποστήριξη της Νορβηγίας στο θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο και τη συμμετοχή της στη Frontex.

Το φορτίο που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε η κ. Σόλμπεργκ η οποία ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Όσον αφορά σε θέματα ενέργειας, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις έρευνες νορβηγικής εταιρείας στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας σε επόμενη φάση πιθανής εξόρυξης, δήλωσε ότι στα ενεργειακά η παρουσία της Νορβηγίας είναι σημαντική, χωρίς να επεκταθεί.

FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS

Από πλευράς της, η κ. Σόλμπεργκ είπε ότι διαβλέπονται σημαντικές προοπτικές, τόσο για πετρέλαιο, όσο και για φυσικό αέριο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι νορβηγικές εταιρείες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και για εμπορικούς λόγους.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τον κ. Σαμαρά να δηλώνει ότι μετά από πέντε χρόνια ύφεσης η Ελλάδα μπαίνει στα πιο σίγουρα νερά της ανάκαμψης, προσθέτοντας ότι στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχει καλυφθεί μεγάλη απόσταση.

Η νορβηγίδα πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένη που οι Έλληνες άντεξαν τόσο πολλά και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει περιορίσει τα ελλείμματά της, κάνοντας λόγο για σημαντικές επιτυχίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή