Πορεία ΑμεΑ στο κέντρο της Αθήνας

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 12:42
UPD:14:06
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την οδό Κοραή, έφθασαν στη Βουλή και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο δεν κατάφεραν να φθάσουν, καθώς η πορεία τους ανακόπηκε από την αστυνομία.

Αυτήν την ώρα είναι συγκεντρωμένοι στη Βασ. Σοφίας, ενώ αντιπροσωπεία τους πέρασε στο Μαξίμου για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

«Νέα χαράτσια στα φάρμακα, θεραπείες στο κρεβάτι του Προκρούστη, στα ΚΕΠΑ γίνεται κυριολεκτικά μακελειο, τα ειδικά σχολεία υπό διάλυση, τα κέντρα ειδικής αγωγής διώχνουν παιδιά επιβάλλοντας τροφεία, ενώ η κυβέρνηση τα αποχαρακτηρίζει από κέντρα εκπαίδευσης σε κέντρα στήριξης, υλοποιώντας τη βασική κατεύθυνση της Ε.Ε. για την ειδική αγωγή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

NAFTEMPORIKIGR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Σε μήνυμά του για τη σημερινή ημέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναδεικνύει την έλλειψη υποδομών για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Όπως αναφέρει, η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ είναι το έναυσμα για να εστιάζουν κυβερνήσεις και κοινωνίες στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

«Στην πατρίδα μας», συνεχίζει ο κ. Παπούλιας, «μένουν πολλά να γίνουν ακόμη για να αποδειχθεί στην πράξη ο σεβασμός στους συμπολίτες μας που υποφέρουν από την έλλειψη υποδομών και ίσων ευκαιριών ίσως περισσότερο από τη φυσική αδυναμία την οποία συχνά υπερβαίνουν με τη δύναμη της θέλησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή