Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 09:27
UPD:13:05
NAFTEMPORIKI.GR

Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν λίγο μετά τις 9:00 χρήση χημικών, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο.

A- A A+

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου είναι συγκεντρωμένοι σχολικοί φύλακες. 

Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν λίγο μετά τις 9:00 χρήση χημικών, όταν οι διαδηλωτές κατέλαβαν τον δρόμο. Σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους, δύο εκ των σχολικών φυλάκων λιποθύμησαν. 

Περίπου μία ώρα αργότερα πενταμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών πέρασε μέσα στο υπουργείο, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Λίγα λεπτά μετά η ένταση αναζωπυρώθηκε με σπρωξίματα και φωνές, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ανοίξουν τον δρόμο. 

Τελικά, στις 11:00 η Βασ. Σοφίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Το κλίμα έξω από το υπουργείο είναι τεταμένο από νωρίς το πρωί, όταν η αστυνομία προσήγαγε εννέα σχολικούς φύλακες που επιχείρησαν να καταλάβουν το κτήριο. 

NAFTEMPORIKIGR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Σε δήλωσή του στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων δήμου Αθηναίων Χάρης Μπάστας είπε ότι οι προσαγωγές των συναδέλφων του έγιναν όταν επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο του υπουργείου «χωρίς να μεσολαβήσει τίποτε άλλο».

«Χάσαμε τη δουλειά μας σε μία νύχτα, πήγαμε σε οριζόντια απόλυση που ήταν και άδικη και χωρίς να αξιολογηθούμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι κανείς δεν έχει πρόβλημα να αξιολογηθεί για το έργο του και στη συνέχεια να απολυθεί αν κριθεί ακατάλληλος. 

NAFTEMPORIKIGR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος -με αφορμή τα επεισόδια- καταλόγισε στην κυβέρνηση πως δεν αφήνει τίποτα όρθιο. 

Όπως είπε, «δεν ισχύει σε αυτή τη χώρα ούτε το Σύνταγμα ούτε οι δημοκρατικοί νόμοι ούτε τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το μόνο που ισχύει είναι ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία, τα χημικά, τα ΜΑΤ, η βία, οι συλλήψεις και οι προσαγωγές». 

NAFTEMPORIKIGR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Την «αστυνομοκρατία» και τις προσαγωγές κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος βρέθηκε επίσης στο σημείο.

Είπε ακόμη ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των σχολικών φυλάκων και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική, η αντεργατική και αντιλαϊκή που στερεί το ψωμί από τους εργαζομένους θα πρέπει συνολικά να ανατραπεί με την πάλη της εργατικής τάξης».

NAFTEMPORIKI.GR

Μαζί με τους σχολικούς φύλακες στη συγκέντρωση συμμετέχουν και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

NAFTEMPORIKIGR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Συγκέντρωση σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν σχολικοί φύλακες που έφθασαν στην Αθήνα από την περιφέρεια, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφθασαν και περίπου 30 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

newsroom naftemporiki.gr - ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή