Βουλή: Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εισηγείται την αναστολή χρηματοδότησης σε κόμματα

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 21:57
UPD:21:58
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια θα μετέχουν μόνο οι εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και οι Βουλευτές που διατυπώνουν διαφωνίες στη γνώμη της Επιτροπής.

A- A A+

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα εισηγείται την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα, σύμφωνα με τις αλλαγές που εντάσσονται στον Κανονισμό της Βουλής. Η Ολομέλεια ψηφίζει τις αλλαγές του Κανονισμού κατά πλειοψηφία, καθώς καταψηφίζουν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα λαμβάνει αντίγραφο του φακέλου που έχει αποστείλει στον Πρόεδρο της Βουλής η αρμόδια δικαστική ή εισαγγελική αρχή. Θα μπορεί να ζητά από τις δικαστικές ή εισαγγελικές αρχές να της διαβιβάσουν κάθε άλλο αναγκαίο στοιχεία και στη συνέχεια θα διατυπώνει την γνώμη της, αφού ακούσει εκπρόσωπο του κόμματος το οποίο αφορά η υπόθεση.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια θα μετέχουν μόνο οι εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και οι Βουλευτές που διατυπώνουν διαφωνίες στη γνώμη της Επιτροπής.

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, αφού δήλωσε ότι συμφωνεί με την εισηγούμενη πρόταση, επεσήμανε ότι πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με 180 ψήφους, ώστε να διαμορφώνονται ευρύτατες πλειοψηφίες και να κατοχυρωθεί ότι δεν θα μπορούν να τεθούν εκποδών κάποιες μειοψηφίες. Επισημαίνεται ότι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζου διαφωνεί με την συγκεκριμένη πρόταση αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης.

Αντισυνταγματική και φωτογραφική, χαρακτήρισε την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα, ο Εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης, θεωρώντας ότι η τροπολογία συντάχθηκε πριν τις συλλήψεις. «Έχει επιβληθεί η πολιτική βούληση μίας ομάδας ανθρώπων που έχουν ως στόχο να πλήξουν την Χρυσή Αυγή», υποστήριξε, ενώ σχολίασε τις συλλήψεις με την φράση «μας περιέφεραν με χειροπέδες ως θηράματα για να πάει ο Α. Σαμαράς στις ΗΠΑ και να πει «τους διέλυσα»»» και έκανε λόγο για «τσίρκο και σώου».

newsroom, naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή