Νίκη στο τέλος για τον ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες»

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 21:22
UPD:21:25
MOTION TEAM

O ΠΑΟΚ νίκησε στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 και μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους έξι βαθμούς.

A- A A+

Με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών στο λυκόφως της αναμέτρησης και σκόρερ τους Λούκας (83΄ πέναλτι) και Λάζαρ (86΄), ο ΠΑΟΚ νίκησε στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 και μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους έξι βαθμούς, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα.

Η μακεδονική ομάδα ξεκίνησε πολύ επιθετικά και χωρίς να έχει συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Στοχ επιχείρησε ένα καλό αλλά άστοχο σουτ, ενώ στο 3΄ ο Βελλίδης επενέβη αποτελεσματικά και σωτήρια σε δύο χρόνους: αρχικά στην προσπάθεια του Λούκας και εν συνεχεία στο σουτ του Στοχ, που είχε πάρει το ριμπάουντ.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό, η μπάλα ανεβοκατέβαινε και ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε για το γκολ που θα απελευθέρωνε τα «πόδια» των παικτών του. Οι ποδοσφαιριστές του Στέφενς είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 19ο και πάλι με τον Σλοβάκο διεθνή, για να αναθαρρήσουν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια και να χάσουν δύο μεγάλες ευκαιρίες, με την κεφαλιά (άουτ) του Τσουκαλά στο 36΄ και τον Ίλιτς στο 40΄ να πλασάρει άουτ στο τετ α τετ με τον Γλύκο, από την ασίστ του Ντε Βινσέντι, ενώ στο 42΄ ο Νίνης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Γεωργιάδη.

Συνέντευξη Τύπου του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ για τη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Το ίδιο μοτίβο διατηρήθηκε και στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης, με τον «Δικέφαλο» να εντείνει την πίεση και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Η αρχή έγινε με το σουτ του Σαλπιγγίδη στο 55΄ (απέκρουσε ο Βελλίδης), ενώ στο επόμενο λεπτό η συρτή σέντρα-σουτ του Στοχ από αριστερά, βρήκε το δεξί δοκάρι της γιαννιώτικης εστίας.

Οι παίκτες του Τσιώλη, από την πλευρά τους, αφού ξεπέρασαν χωρίς απώλεια την πίεση του αντιπάλου τους βγήκαν μπροστά και έχασαν σπάνια ευκαιρία με τον Ντε Βινσέντι στο 69΄, όταν ο Αργεντινός πλέι μεικερ του ΠΑΣ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Η φάση που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 81ο λεπτό: ο Νέτσιντ «τσίμπησε» την μπάλα από τον Μπέριο, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο Ηλίας Σπάθας ήταν μπροστά στη φάση, έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό των γηπεδούχων, με τον Λούκας να ευστοχεί στο 83΄ και να κάνει το 0-1, για να εδραιώσει τη νίκη της μακεδονικής ομάδας ο Λάζαρ με έξοχο σουτ, στο 86΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις