Γιανουκόβιτς: Κάλεσμα να μείνουν οι διαδηλώσεις «εντός του νόμιμου πλαισίου»

«Παράνομες κινητοποιήσεις» βλέπει ο ουκρανός πρωθυπουργός Αζάροφ
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 19:39
UPD:19:53
REUTERS/POOL

Ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάλεσε τη Δευτέρα διαδηλωτές και αστυνομία να κινούνται εντός των πλαισίων του νόμου σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τμήμα της οποίας αναπαρήγαγε ο επίσημος ιστότοπός του.

«Μια κακή ειρήνη είναι καλύτερη από έναν καλό πόλεμο», ανέφερε ο κ. Γιανουκόβιτς, στα πρώτα του επίσημα σχόλια για τα βίαια γεγονότα του σαββατοκύριακου, μετά την αλλαγή πλεύσης από πλευράς του στο θέμα των σχέσεων Ουκρανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανοικτά φιλορωσική στροφή του.

EURONEWSGREEK

«Οποιαδήποτε κακή ειρήνη είναι καλύτερη από έναν καλό πόλεμο», σχολίασε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα στην Ουκρανία.

«Όλοι θα πρέπει να τηρούν τους νόμους του κράτους», συμπλήρωσε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Για πραξικόπημα κάνει λόγο ο πρωθυπουργός

Ο ουκρανός πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ, εξάλλου, σημείωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ότι η αντιπολίτευση έχει την «ψευδαίσθηση» ότι μπορεί να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη και προχωρά σε «παράνομες» κινητοποιήσεις.

Τόνισε δε ότι «γνωρίζει» πως οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές θα επιχειρήσουν να καταλάβουν την έδρα του ουκρανικού κοινοβουλίου στο Κίεβο.

Τα γεγονότα λαμβάνουν το χαρακτήρα πραξικοπήματος, τόνισε ο κ. Αζάροφ, σε συνάντησή του με πρεσβευτές δυτικών χωρών.

«Έχει όλα τα χαρακτηριστικά πραξικοπήματος. Είναι πολύ σοβαρό. Είμαστε υπομονετικοί, αλλά δε θέλουμε οι εταίροι μας να θεωρούν ότι όλα επιτρέπονται», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

«Από μια μαζική διαμαρτυρία, μετατράπηκε σε κάτι το οποίο είναι εντελώς εκτός ελέγχου», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή