Αίγυπτος: Απορρίπτει το σχέδιο συντάγματος η Μουσουλμανική Αδελφότητα

«Καταχρηστικές πράξεις πραξικοπηματιών»
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 18:48
UPD:18:49
REUTERS/LOUAFI LARBI

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έκανε λόγο για «καταχρηστικές πράξεις των πραξικοπηματιών» οι οποίοι προσπαθούν να «διαστρεβλώσουν το νόμιμο σύνταγμα της Αιγύπτου», το οποίο υιοθετήθηκε επί προεδρίας του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, εντός του 2012.

A- A A+

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα απέρριψε το σχέδιο του νέου αιγυπτιακού συντάγματος, στο οποίο κατέληξε η διορισμένη από τις κυβερνητικές αρχές συντακτική συνέλευση.

Η οργάνωση έκανε λόγο για «καταχρηστικές πράξεις των πραξικοπηματιών» οι οποίοι προσπαθούν να «διαστρεβλώσουν το νόμιμο σύνταγμα της Αιγύπτου», το οποίο υιοθετήθηκε επί προεδρίας του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, εντός του 2012.

Το σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, διατηρεί μερικές από τις ευρείες εξουσίες του στρατού, ενώ θα επιτρέπει τη διενέργεια προεδρικών εκλογών πριν από τις βουλευτικές.

Θα πρέπει να εγκριθεί δια μέσου δημοψηφίσματος είτε εντός Δεκεμβρίου είστε τον Ιανουάριο.

Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα αποτελεί το πρώτο στάδιο της «δημοκρατικής μετάβασης» για την οποία έχει δεσμευθεί η μεταβατική κυβέρνηση, η οποία διορίστηκε από τις στρατιωτικές αρχές μετά την αποπομπή του κ. Μόρσι τον Ιούλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή