Αίγυπτος: Δακρυγόνα κατά ισλαμιστών

Στο Κάιρο
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 17:50
UPD:17:56
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μόρσι μέσα σε καπνό από δακρυγόνα και λάστιχα που καίγονται, στο Κάιρο.

A- A A+

Με δακρυγόνα αντιμετώπισε η αιγυπτιακή αστυνομία διαδηλώσεις ισλαμιστών οι οποίες αψήφησαν το νέο νόμο για τις μη εγκεκριμένες μαζικές κινητοποιήσεις την Παρασκευή.

Η νέα νομοθεσία έχει εξοργίσει εξάλλου και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά τη σύλληψη ιδιαίτερα γνωστού blogger, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τις εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες της, μετά τη μεσημεριανή προσευχή κάθε Παρασκευής, οι οποίες διεξάγονται από την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό στις 3 Ιουλίου μέχρι σήμερα.

REUTERS

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το υπουργείο Εσωτερικών είχε προειδοποιήσει ενάντια σε διαδηλώσεις χωρίς άδεια.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά εκατοντάδων υποστηρικτών του κ. Μόρσι, οι οποίοι διαδήλωναν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, όπωε ανέφερε ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ακούστηκαν και πολλοί πυροβολισμοί.

EURONEWS

Δακρυγόνα χρησιμοποιήθηκαν κατά ισλαμιστών και στη συνοικία Μοχαντεσίν του Καΐρου, καθώς και σε οδικό άξονα ο οποίος οδηγεί στις Πυραμίδες.

Οι διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας πέτρες και καίγοντας λάστιχα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή