Λονδίνο: Αλλάζοντας τα... φώτα για εξοικονόμηση έως και 40%

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 18:44
SHUTTERSTOCK

Η TfL είναι υπεύθυνη για πάνω από 50.000 λαμπτήρες δρόμου σε ολόκληρο το Λονδίνο.

A- A A+

Κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στο Λονδίνο για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου φωτισμού, ο δήμος σε συνεργασία με την Transport for London ανακοίνωσαν σειρά μέτρων με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός νέου συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης των λαμπτήρων δρόμου, έτσι ώστε τα επίπεδα φωτισμού να ρυθμίζονται ανάλογα με τη χρήση. Επιπλέον, δεκάδες χιλιάδες λαμπτήρες πρόκειται να αντικατασταθούν με LED.

«Με δεκάδες χιλιάδες λαμπτήρες να φωτίζουν το οδικό μας δίκτυο, είναι λογικό να θέλουμε να αναβαθμίσουμε τις ενεργειακές προδιαγραφές και τους πόρους μας, φέρνοντάς τους στις προδιαγραφές του 21ου αιώνα», δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κάνοντας τα αποκαλυπτήρια του προγράμματος, το οποίο έχει υπολογιστεί ότι θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 9.700 τόνους το χρόνο.

Η TfL είναι υπεύθυνη για πάνω από 50.000 λαμπτήρες δρόμου σε ολόκληρο το Λονδίνο. Ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2016 με κόστος 11 εκατομμυρίων στερλινών. Οι αρχές περιμένουν ότι η μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος θα βοηθήσει το δήμο να εξοικονομήσει περίπου 1,85 εκατομμύρια ετησίως.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση εκσυγχρονισμού του φωτισμού στους μεγάλους δρόμους που έχει γίνει στην ιστορία της πρωτεύουσάς μας», πρόσθεσε ο Τζόνσον. «Πέρα από τον περιορισμό των εκπομπών CO2 και την εξοικονόμηση χρημάτων, θα κάνει τους δρόμους καλύτερους και ασφαλέστερους για τους Λονδρέζους.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή