Κόντρα με αφορμή τον θάνατο της 13χρονης

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 16:42
UPD:18:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Το διαμέρισμα του 4ου ορόφου που έμενε η 13χρονη στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.

A- A A+

Διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η είδηση του θανάτου της 13χρονης από αναθυμιάσεις μαγκαλιού στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.

Με σχόλιό του συγκεκριμένα για το περιστατικό, ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας το να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας».

«Άλλος ένας θάνατος από αναθυμιάσεις που προήλθαν από μαγκάλι έρχεται να προστεθεί μέσα στο 2013, καταδεικνύοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο τις οδυνηρές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες», παρατήρησε για να προσθέσει ότι «υο δικαίωμα στη θέρμανση και στο φτηνό ρεύμα και πετρέλαιο είναι αδιαπραγμάτευτο».

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί το τραγικό περιστατικό για πολιτικές σκοπιμότητες. «Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ξεδιάντροπα ένα τραγικό συμβάν για τις δικές του σκοπιμότητες. Αίσχος», δήλωσε.

«Αν ο κ. Κεδίκογλου δεν συνειδητοποιεί ούτε κατʼ ελάχιστο τις τραγικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας, καλύτερα να σιωπά», ανταπάντησε η Κουμουνδούρου, με νεότερη ανακοίνωσή της.

«Η καπηλεία μίας τραγωδίας και η κομματική τυμβωρυχία δεν έχουν θέση στην πολιτική ζωή. Θα λέγαμε 'ντροπή', αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει και το τελευταίο ίχνος της», αντέτεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Να δώσει λύση στο «διαχρονικό πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας όσο και στο σοβαρό πρόβλημα της θέρμανσης» κάλεσε στο μεταξύ την κυβέρνηση το ΚΚΕ, με αφορμή τόσο τον θάνατο της 55χρονης στο Άργος, όσο και της 13χρονης στη Θεσσαλονίκη.

«Πρέπει να σημάνει συναγερμός», σχολίασε το Κομμουνιστικό Κόμμα, επισημαίνοντας την «πολύ μεγάλη ευθύνη» της κυβέρνησης για τις συνέπειες της πολιτικής της.

Όπως παρατήρησε ο Περισσός, «η πρόσφατη κακοκαιρία με απολογισμό δύο ακόμη νεκρούς, λόγω της ενεργειακής φτώχειας και της έλλειψης βασικών υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο τον απάνθρωπο χαρακτήρα της πολιτικής που από τη μία δίνει ‘γη και ύδωρ’ στο κεφάλαιο και από την άλλη στερεί από το λαό βασικές υποδομές στην κατοικία, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή