Ελεύθερη η μητέρα της 13χρονης που πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 14:00
UPD:18:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η είσοδος της πολυκατοικίας που έμενε η 13χρονη. Ο θάνατος της προήλθε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, η οποία προκλήθηκε από αναθυμιάσεις αναμμένων κάρβουνων μαγκαλιού. Η 54χρονη μητέρα και η 13χρονη κόρη το χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν αφού τους είχαν κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα.

A- A A+

Ελεύθερη λόγω ψυχικής οδύνης -και με προφορική εντολή εισαγγελέα- αφέθηκε η 54χρονη που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο της 13χρονης κόρης της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού. 

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οποίο θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

Σημειώνεται ότι η 54χρονη οδηγήθηκε και στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με την παραμονή της στην Ελλάδα. Τελικά, αποφασίστηκε να της χορηγηθεί προθεσμία 30 ημερών, διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένη να αποχωρήσει από τη χώρα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής σε διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Μπαρκοπούλου στην Ξηροκρήνη της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου διέμεναν η 54χρονη, σερβικής υπηκοότητας και η κόρη της.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκαν για το συμβάν από το ΕΚΑΒ. Όταν έφτασαν στο διαμέρισμα βρήκαν πεσμένο στο πάτωμα το κορίτσι και τη μητέρα του να προσπαθεί μάταια να της επαναφέρει τις αισθήσεις της.

Σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε νεκρή η ανήλικη υπήρχε ένα μαγκάλι, το οποίο εκείνη την ώρα δεν έκαιγε. 

Ο ιατροδικαστής εκτίμησε ότι ο θάνατός της προήλθε από δηλητηρίαση, πιθανότατα λόγω των αναθυμιάσεων που διοχετεύτηκαν στην ατμόσφαιρα από το μαγκάλι.

Όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα τους τελευταίους τρεις μήνες και η 54χρονη αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα λόγω ανεργίας.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή