Τις «κόκκινες γραμμές» υπενθυμίζει η Χαριλάου Τρικούπη

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 16:26
UPD:16:30
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δεσμευθεί προσωπικά: όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές.

A- A A+
Βασική μέριμνα του ΠΑΣΟΚ είναι να βγει η χώρα οριστικά και με ασφάλεια από την κρίση, σημειώνουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, που τονίζουν πως για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, σταθερή πλειοψηφία στη Βουλή και τα μηνύματα προς την κοινωνία να είναι καθαρά και έντιμα.
 
Όπως λένε, Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δεσμευθεί προσωπικά: όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού έναντι πλειστηριασμών, έναρξη σταδιακής αποκατάστασης αδικιών μέσω της αξιοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος, προστασία ευπαθών ομάδων.

Υπογραμμίζουν πως αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν, προσθέτοντας πως «οι ευαισθησίες των βουλευτών της πλειοψηφίας - ιδίως του ΠΑΣΟΚ που σηκώνουν τεράστιο βάρος - είναι σεβαστές».

Αυτά τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτουν, προς τους υπουργούς που μετείχαν στη σύσκεψη της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ τονίζουν πως «περιθώρια υποχώρησης δεν υπάρχουν εάν πρόκειται οι ρυθμίσεις να απορριφθούν στη Βουλή και να αποθαρρύνουν την κοινωνία που περιμένει θετικά μηνύματα μετά από τέσσερα χρόνια πίεσης και θυσιών».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις ίδιες ακριβώς θέσεις στους διεθνείς παράγοντες (κοινοτικούς και κρατών - μελών)  με  τους οποίους μίλησε  τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως οι εξελίξεις στη Γερμανία με την κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού καθιστούν ακόμη πιο κρίσιμο το ρόλο του ΠΑΣΟΚ λόγω της συμμετοχής του SPD και ο κ. Βενιζέλος διατηρεί ενεργούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας που είχε από τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ, μαζί με τους διαύλους των διεθνών σχέσεων του ΠΑΣΟΚ και φυσικά τις επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή