Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου - διοικητικών ΕΜΠ

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 14:22
UPD:14:55
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει θέσει την ερχόμενη Δευτέρα ως ανώτατο χρονικό όριο για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ. 

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με εκπρόσωπους των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, παρουσία και του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στα ΑΕΙ, η οποία κλιμακώθηκε μετά και την απόφαση των διοικητικών σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.

Τα πράγματα πλέον έχουν φθάσει σε οριακό σημείο για το ενδεχόμενο απώλειας του εξαμήνου, καθώς ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει θέσει την ερχόμενη Δευτέρα ως ανώτατο χρονικό όριο για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ. 

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ εμφανίζονται πάντως διχασμένοι ως προς το ζήτημα της συνεχιζόμενης εδώ και περίπου τρεις μήνες απεργίας τους, καθώς σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου τους Δημήτρη Σακάτο, σήμερα το πρωί προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων. «Αποδεικνύεται ότι μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων επιθυμεί τον διάλογο» ανέφερε ο κ. Σακάτος. Το κλίμα έντασης αποτυπώνεται και από τη μαρτυρία υπαλλήλων που δεν απεργούν, ότι δέχθηκαν απειλές από απεργούς συναδέλφους τους.

«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» διεμήνυσε λίγο αργότερα η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Υπάρχει, όμως, η απόφαση της γενικής συνέλευσης για απεργία, η οποία επιπλέον περιφρουρείται», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας τον γενικό γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Σακάτο ότι έχει προσέλθει στην εργασία του περίπου το 50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

Η απεργιακή επιτροπή καταγγέλλει επίσης το ΔΣ του συλλόγου ότι αρνείται την αντιπροσωπευτική συμμετοχή στην επιτροπή που συνδιαλέγεται με το υπουργείο Παιδείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο υπουργός, να αποσυρθεί η ΚΥΑ

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την παραίτηση του υπουργού Παιδείας και την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι πρόκειται για καταστροφικό μέτρο.

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και τις κλειστές σχολές» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βλέπει την παραίτηση του υπουργού και την απόσυρση της ΚΥΑ ως μοναδική λύση.

Τονίζει ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα από τα τετελεσμένα που δημιουργεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, κανένα από τα αντισυνταγματικά μέτρα που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία και απαξιώνουν τη λειτουργία τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή