Ευρωλίγκα: Ματς-κλειδί για Παναθηναϊκό με Λαμποράλ Κούτσα

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 09:45
UPD:09:50
ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα περιθώρια έχουν στενέψει για τους «πράσινους», που μετά τις πρώτες έξι στροφές μετρούν 3 νίκες και 3 ήττες, όπως ακριβώς και η σημερινή αντίπαλός τους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Κρισιμότατο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα δίνει απόψε ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία (21:30, Δημόσια Τηλεόραση). Οι «πράσινοι» με νίκη θα βρεθούν μία ανάσα από την πρόκριση και διεκδικούν ακόμη και την πρωτιά του ομίλου.  

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και τα περιθώρια έχουν στενέψει για τους «πράσινους», που μετά τις πρώτες έξι στροφές μετρούν 3 νίκες και 3 ήττες, όπως ακριβώς και η σημερινή αντίπαλός τους. Η νίκη είναι «μονόδρομος» για το «τριφύλλι», προκειμένου να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την πρωτιά του 4ου ομίλου. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα μπλέξουν πάρα πολύ για την ελληνική ομάδα, η οποία θα κινδυνεύσει ακόμη και με αποκλεισμό.
Το «αγκάθι» για τον Αργύρη Πεδουλάκη είναι ο Στεφάν Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ ταξίδεψε με την αποστολή, έβγαλε μέρος της τελευταίας προπόνησης και θα βρίσκεται στον πάγκο, ωστόσο, οι ενοχλήσεις που έχει στο γόνατο εξακολουθούν να τον ταλαιπωρούν και όλα είναι ανοικτά, ακόμη και να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου.
Οι Βάσκοι δεν θα έχουν, σύμφωνα με όλα τα τελευταία νέα, στη διάθεσή τους το μεγάλο τους αστέρι, Αντρές Νοτσιόνι. Ποντάρουν, όμως, πάρα πολλά στην «καυτή» έδρας του, την  «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», που θα είναι κατάμεστη από περίπου 13.000 οπαδούς τους. Επιπλέον κίνητρο για τη Λαμποράλ αποτελεί και η «βαριά» ήττα του πρώτου γύρου από τον Παναθηναϊκό στην Κύπρο με 21 πόντους διαφορά και θα προσπαθήσουν να πάρουν «εκδίκηση». Νοκ άουτ τέθηκε και ο Φαμπιάν Κοσέρ, με πρόβλημα στα νεφρά.
Η παράδοση λέει...Παναθηναϊκός, καθώς στις 15 αναμετρήσεις που έχουν στο παρελθόν οι δύο ομάδες, οι «πράσινοι» μετρούν 10 νίκες. Στη Βιτόρια οι Βάσκοι έχουν την υπεροχή με τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις