ΓΣΕΕ: Κυβέρνηση και τρόικα εμμένουν στις καταστροφικές πολιτικές

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 14:28
UPD:14:33
ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να καταπολεμήσει την αδήλωτη εργασία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

A- A A+

Για εμμονή της κυβέρνησης και της τρόικας στις «καταστροφικές και υφεσιακές» πολιτικές κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της για τον προϋπολογισμό του 2014.

Όπως τονίζει η Συνομοσπονδία, οι έλληνες εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι αντιμέτωποι «με τον εφιάλτη της ανεργίας, την καταστρατήγηση βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων, τους μισθούς πείνας, τη φορολογική επιδρομή, φορτωμένοι με τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων».

H κυβέρνηση, συνεχίζει η ΓΣΕΕ, «ακολουθώντας την γνωστή πλέον τακτική ανοίγω ένα ζήτημα μετράω αντιδράσεις και προχωρώ, θέτει τώρα την άρση των πλειστηριασμών, το θέμα των ομαδικών  απολύσεων, νέα φορομπηχτικά μέτρα, νέα χαράτσια και σενάρια περικοπών συντάξεων με κριτήριο τα περιουσιακά στοιχεία και  εισοδήματα των συνταξιούχων».

Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να καταπολεμήσει την αδήλωτη εργασία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, καθώς, όπως επισημαίνει, «δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, να επωμίζονται διαρκώς την διαχρονική ‘ανικανότητα’ ορισμένων».

Γνωστοποιεί τέλος ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε συνεδρίαση των οργάνων της ώστε να καθορίσει τον τρόπο αντίδρασης στην «συνεχιζόμενη ανάλγητη πολιτική κυβέρνησης και τρόικας».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή