Η Μολδαβία δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ουκρανία

«Δίκαιες εκλογές» ζήτησαν οι πρόεδροι των χωρών της Βαλτικής
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 18:06
A- A A+

Την υποστήριξή τους στις προσπάθειες εκδημοκρατισμού στην Ουκρανία, εξέφρασαν σήμερα οι πρόεδροι των χωρών της Βαλτικής, μετά τη συνάντησή του στο Βίλνιους, τονίζοντας ότι επιθυμία τους είναι «η δημοκρατία στην Ουκρανία να προκύψει μέσα από δίκαιες εκλογές».

«Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη των χωρών της Βαλτικής στις προσπάθειές της να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό μοντέλο δημοκρατίας», τόνισαν ο λιθουανός πρόεδρος Βάλντας Αντάμκους, η πρόεδρος της Λετονίας Βάιρα Βίκε Φραϊμπέργκα και της Εσθονίας Αρνολντ Ρούουτελ.

Από την πλευρά της η Μολδαβία ανακοίνωσε σήμερα πως δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, εξαιτίας της έλλειψης διαφάνειας στην εκλογική διαδικασία. «Θα ήταν αβάσιμο να αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών. Η Μολδαβία λυπάται για την έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων που θα επέτρεπαν στους ουκρανούς πολίτες και στη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Μολδαβίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή