Μπλαν: «Ακόμη δεν είναι σίγουρη η πρόκριση»

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 17:30
UPD:21:34
EPA/IAN LANGSDON

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Πάντα υπάρχει στρες και πίεση. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κι ότι δεν είναι σίγουρη η πρόκριση» δήλωσε ο Μπλαν στη συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο τεχνικός της χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Παρκ ντε Πρενς», όπου η ομάδα του χρειάζεται ένα βαθμό για να επικυρώσει και τυπικά την παρουσία της στους «16» της διοργάνωσης αλλά και την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Πάντα υπάρχει στρες και πίεση. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κι ότι δεν είναι σίγουρη η πρόκριση» δήλωσε ο Μπλαν στη συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι «έλεγα και πριν τον αγώνα με την Άντερλεχτ (1-1) ότι δεν είναι εύκολο το παιχνίδι και γελούσατε. Θέλουμε να προκριθούμε, αν είναι δυνατόν και πρώτοι, γιατί έχει σημασία για τη συνέχεια της διοργάνωσης».

Ερωτηθείς για τις ομοιότητες του αυριανού αγώνα συγκριτικά με τον αγώνα της πρεμιέρας στο «Γ.Καραϊσκάκης», ο Μπλαν απάντησε πως «δεν ξέρω αν θα έχουν το ίδιο πλάνο. Θα πρέπει να είμαστε τεχνικά καλύτεροι απ΄ ό,τι στον Πειραιά. Εμείς ξεκινάμε να "χτίζουμε" το παιχνίδι μας από την άμυνα. Ο Ολυμπιακός χτυπούσε στην καρδιά του παιχνιδιού μας. Εμείς θέλουμε να μην εκπλαγούμε και να "χτίζουμε" το παιχνίδι μας από πίσω. Αυτή η στρατηγική είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί αν ο αντίπαλος αντιμετωπίσει την πίεση και βγει σωστά μπροστά, μπορεί να πετύχει πολλά γκολ».

Ο Γάλλος τεχνικός δεν θέλησε πάντως να «ανοίξει τα χαρτιά» του ως προς τη χρησιμοποίηση ή όχι του Έντινσον Καβάνι, ο οποίος επέστρεψε στη Γαλλία από την Ουρουγουάη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ αναποφάσιστος φάνηκε και σε ό,τι αφορά το δίδυμο στους κεντρικούς αμυντικούς: «Δεν μπορούν να παίξουν και οι τρεις (Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα και Άλεξ). Η επιλογή είναι δύσκολη. Ο Τιάγκο Σίλβα είναι από τους κορυφαίους του κόσμου, ο Άλεξ είναι πολύ σταθερός και ικανός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ ο Μαρκίνιος είναι πολύ εξελίξιμος».

Από τους ποδοσφαιριστές της Παρί στη συνέντευξη Τύπου παρέστη ο Μάξουελ, ο οποίος τόνισε πως «για μας έχει μεγάλη σημασία να παίξουμε πολύ καλύτερα μετά το άσχημο αποτέλεσμα με την Άντερλεχτ. Στον Πειραιά υποφέραμε στο πρώτο ημίχρονο και προσπαθούσαμε ακόμη τότε να αφομοιώσουμε όσα μας ζητούσε ο προπονητής μας».

Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, πάντως, ο Βραζιλιάνος αμυντικός εκτιμά ότι «τώρα παίζουμε πολύ καλύτερα, έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και γνωστό προπονητή. Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μπορέσουμε να το καταφέρουμε και φέτος, γιατί όχι;».

Όσο για τον Κώστα Μήτρογλου; «Είναι ένα γερό κορμί, με φοβερή ποιότητα και έφεση στο γκολ. Πρέπει να παίξουμε με αλληλοβοήθειες για να μην του επιτρέψουμε να σκοράρει».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις