Σουλτς: Καλά προετοιμασμένη η ελληνική κυβέρνηση

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 12:48
UPD:13:06
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

A- A A+

Η ελληνική κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη για την προεδρία της Ε.Ε, τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς, σε κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε την επικείμενη ελληνική προεδρία ευκαιρία να αποδείξει η Ευρώπη ότι δεν υπάρχουν κράτη διαφορετικών κατηγοριών και ότι όλες οι χώρες – μέλη έχουν τα ίδια δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε. τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η Ευρώπη δεν είναι άπιαστο όνειρο», αλλά ο δρόμος για να βγούμε από την κρίση, «το κοινό μας πεπρωμένο», όπως ανέφερε. Σημείωσε ακόμη ότι η κρίση στη χώρα μας την έχει κάνει δυνατότερη και εξέφρασε τη βεβαιότητα και η κρίση που διέρχεται η Ευρώπη «θα την κάνει δυνατότερη, όπως την ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της».

Δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στόχοι της θα είναι «μία Ευρώπη λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο αναπτυξιακή», μία Ευρώπη «της αλληλεγγύης και ισορροπίας».

«Ευρώπη της ισορροπίας σημαίνει ισορροπία στην δημοσιονομική σταθερότητα και στην ανάπτυξη, στην ανάκαμψη και στην κοινωνική συνοχή. Ευρώπη της αλληλεγγύης σημαίνει να απορρίψουμε τα στερεότυπα και τους διαχωρισμούς για την Ευρώπη βορρά – νότου», παρατήρησε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία πολιτική για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων και της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και θαλάσσιες πολιτικές με έμφαση στις ευκαιρίες που παρέχει η θάλασσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή