Διευκολύνσεις από την Κίνα για τους έλληνες πλοιοκτήτες ζητεί ο Μ.Βαρβιτσιώτης

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 20:10
UPD:20:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για την ανάκαμψη της ελληνικής ναυτιλίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, που εκφράζεται μέσα από τις ολοένα αυξανόμενες παραγγελίες πλοίων από Έλληνες πλοιοκτήτες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων προς τους έλληνες πλοιοκτήτες για την κατασκευή πλοίων στην Κίνα, καθώς και την αναγνώριση των ελληνικών ναυτικών διπλωμάτων από την πλευρά της Κίνας, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης από τον κινέζο υφυπουργό Μεταφορών.

Η συνάντηση του κ. Βαρβιτσιώτη με τον  υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας, αρμόδιο για θέματα ναυτιλιακών μεταφορών, Weng Mengyong, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στο περιθώριο των εργασιών της 28ης Συνόδου της Ολομέλειας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Ι.Μ.Ο), όπου ο κ. Βαρβιτσιώτης εκπροσωπεί τη χώρα μας, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στο ζήτημα της Cosco με τον κ. Βαρβιτσιώτης να τονίζει την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να υπάρξει εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την Κίνα.

Από την πλευρά του για το ίδιο ζήτημα ο κ. Weng Mengyong, δήλωσε ότι και εκείνος από την πλευρά του αντιμετωπίζει με πολύ θετικό τρόπο την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ευχαριστώντας τον υπουργό για τη συμβολή του προκειμένου να επέλθει η τελική συμφωνία μεταξύ COSCO και OΛΠ.

Επίσης ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για την ανάκαμψη της ελληνικής ναυτιλίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, που εκφράζεται μέσα από τις ολοένα αυξανόμενες παραγγελίες πλοίων από Έλληνες πλοιοκτήτες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Όπως είπε πολλοί Έλληνες στρέφονται προς τα ναυπηγεία της Κίνας είπε και επεσήμανε τη σημασία που θα έχει η παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων προς τους Έλληνες πλοιοκτήτες όχι μόνο μεγάλου, αλλά και μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, από την Κεντρική τράπεζα της Κίνας, ενώ, επιπρόσθετα, τον προέτρεψε να μεταβιβάσει και το σχετικό αίτημα.

Επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας  έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο ζήτημα της αναγνώρισης των ελληνικών ναυτικών διπλωμάτων από την πλευρά της Κίνας.

Όπως είπε, σήμερα η Ελλάδα αναγνωρίζει τα αποδεικτικά ναυτικής ικανότητας των Κινέζων ναυτικών. «Ζητάμε από την Κίνα, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας , να πράξει το ίδιο», τόνισε , και ο κ. Weng Mengyong να δεσμεύεται να εξετάσει αμέσως το ζήτημα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο υφυπουργός Μεταφορών της Κίνας απεύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Βαρβιτσιώτη να επισκεφτεί το Πεκίνο κάτι που ο  υπουργός αποδέχθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή