Χέιγκ: Μην υπονομεύσετε τη συμφωνία της Γενεύης

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 19:17
UPD:19:22
REUTERS/PHIL NOBLE

Ο κ. Χέιγκ (φωτογραφία αρχείου) ζήτησε να δοθεί μια ευκαιρία στη συμφωνία, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να προσπαθήσει κανείς να κατανοήσει αυτούς που αντιτίθενται σε αυτήν.

A- A A+

Το Ισραήλ, όπως και οποιοσδήποτε άλλος, θα έπρεπε να αποφύγει να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να υπονομεύσει την προσωρινή συμφωνία της Γενεύης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.

Ο κ. Χέιγκ ζήτησε να δοθεί μια ευκαιρία στη συμφωνία, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να προσπαθήσει κανείς να κατανοήσει αυτούς που αντιτίθενται σε αυτήν.

«Θα αποθαρρύναμε οποιονδήποτε στον κόσμο, περιλαμβανομένου του Ισραήλ, από το να προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη συμφωνία αυτή και θα το ξεκαθαρίσουμε σε όλους όσους αφορά» δήλωσε ο Χέιγκ στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, δεν έχει δει ενδείξεις ότι κάποια από τις χώρες που αντιτίθενται στη συμφωνία θα προσπαθήσει να την υπονομεύσει με οποιονδήποτε «πρακτικό» τρόπο, συμπληρώνοντας ότι η Βρετανία θα βρίσκεται σε επιφυλακή.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στέλνει ομάδα συνεργατών του με επικεφαλής τον σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφαλείας στην Ουάσινγκτον, για συνομιλίες σχετικά με τη συμφωνία της Γενεύης.

EURONEWS

«Μίλησα χθες το βράδυ με τον πρόεδρο Ομπάμα. Συμφωνήσαμε ότι τις επόμενες ημέρες ομάδα με επικεφαλής τον Γιόσι Κοέν θα βρεθεί στις ΗΠΑ για να συζητήσει τους όρους της μελλοντικής μόνιμης συμφωνίας με το Ιράν», τόνισε ο κ. Νετανιάχου, μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, Λικούντ.

«Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να έχει μόνον ένα αποτέλεσμα: την εξάλειψη κάθε στρατιωτικής πυρηνικής δυνατότητας του Ιράν», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε ιστορικό λάθος την συμφωνία των 5+1 με την Τεχεράνη.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή