Ο «Καρυοθραύστης» έφερε τα Χριστούγεννα στη Λυρική

Η επιτυχημένη παραγωγή ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 14:45
Vassilis Makris

Η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, ο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι ταξίδεψε το κοινό στον κόσμο του παραμυθιού. 

A- A A+

Σε μια μαγική, εορταστική ατμόσφαιρα έκανε πρεμιέρα ο «Καρυοθραύστης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.  Η επιτυχημένη παραγωγή του μπαλέτου της ΕΛΣ, σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα, ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Το κοινό που γέμισε το θέατρο Ολύμπια χειροκρότησε θερμά τους χορευτές, τους σολίστ, τους κορυφαίους, το «Corps de Ballet», την ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τον Γιώργο Βράνο και την παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη.

XΆΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΆΔΗΣ

Η επιτυχημένη παραγωγή του μπαλέτου της ΕΛΣ, σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα (αριστερά), ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, ο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι ταξίδεψε το κοινό στον κόσμο του παραμυθιού. Η ονειρική χορογραφία, τα μαγευτικά σκηνικά και κοστούμια - που ήρθαν από την κρατική όπερα της Βιέννης - και η διάσημη μουσική του Τσαϊκόφσκι καθήλωσαν το κοινό.

VASSILIS MAKRIS
Ο Ρενάτο Τζανέλλα με την εμπνευσμένη χορογραφία του ειδικά για το μπαλέτο της ΕΛΣ εστιάζει στο όνειρο της Κλάρας, που αποδεικνύεται μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης μέσα από την αγάπη και τον φόβο.
XΆΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΆΔΗΣ
Η υπέροχη χορογραφία, αλλά και η συναισθηματική δύναμη και η θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι μάγεψαν τους θεατές. Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια σχεδίασε ο Κρίστοφ Κρέμερ, ο οποίος κατάφερε να αποδώσει με θεαματικό τρόπο την ονειρική διάσταση της ιστορίας.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ξεχώρισαν οι χορευτές Μαρία Κουσουνή, Βαγγέλης Μπίκος, Στράτος Παπανούσης και Αιμιλία Γάσπαρη.
Η ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό τον μαέστρο Γιώργο Βράνο, σημείωσε εξαιρετική απόδοση, ενώ και η παιδική χορωδία, υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, έδωσε μια νότα αθωότητας στην παραγωγή, αποσπώντας θερμότατο χειροκρότημα. Η παράσταση συνεχίζεται στις 12, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 28, 29, 31 Δεκεμβρίου και 3, 4, 5 Ιανουαρίου 2014.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς