Ο Παναθηναϊκός νίκησε ΠΑΣ Γιάννινα και ατυχία

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 16:55
UPD:17:02
Icon/ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε επιτυχώς το «εμπόδιο» του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς με νέα θετική εμφάνιση νίκησε την ομάδα της Ηπείρου 3-1 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και παρέμεινε στο κατόπι του τρίτου Ατρόμητου, ξεπερνώντας εκτός της άδειας Λεωφόρου και την ατυχία με τους τραυματισμούς των Φιγκερόα, Σίλντεφελντ.

Ο αγώνας ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή, που δυσχέραινε εμφανώς τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν πάντως και πέτυχαν να έχουν την κατοχή της μπάλας προκειμένου να δημιουργήσουν σωστά δομημένες επιθέσεις.
 
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και έχασε ευκαιρίες, με τον Φιγκερόα στο 8΄ να «αδειάζει» εξαιρετικά δύο αμυντικούς αλλά τον Κολοβέτσιο να κοντράρει την τελευταία στιγμή με προβολή, ενώ στο 13΄ ο Βελλίδης απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Μπεργκ, από σέντρα του Νάνο.

Ο ΠΑΣ απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 22΄, με τον Κοροβέση να κερδίζει τις κόντρες, να βγαίνει απέναντι στον Καπίνο αλλά τον διεθνή τερματοφύλακα να αποκρούει, ενώ στο 25΄ ο Σάκης Τσιώλης είδε τον Τσάβες να μην μπορεί να συνεχίσει και να αντικαθίσταται από τον Ρουμπουλάκου.

Επτά λεπτά αργότερα η υπεροχή των «πράσινων» μετουσιώθηκε σε γκολ με σκόρερ τον (ποιον άλλον;) Μπεργκ, που ύστερα από σουτ του Πράνιτς έκανε το τακουνάκι και νίκησε τον Βελλίδη. Στο 43΄, μάλιστα, ο Σουηδός λίγο έλλειψε να διπλασιάσει, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την ίδια λογική και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ενάντια στη ροή του αγώνα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα που έφτασε στην ισοφάριση στο 51ο λεπτό, με σκόρερ τον Ντε Βινσέντι από προσπάθεια του Ίλιτς.

Στο δίλεπτο 61΄-62΄ ο Γιάννης Αναστασίου υποχρεώθηκε να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τους Κουτρουμπή και Καρέλη να αντικαθιστούν τους Σίλντεφελντ και Φιγκερόα, αντίστοιχα, που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» πίεσαν εκ νέου, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Ατζαγκούν στο 80΄ (τον νίκησε ο Βελλίδης) και φτάνοντας εν τέλει στο 2-1 στο 84΄ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Καρέλη, που έγινε το «πρόσωπο» του αγώνα σκοράροντας και το 3-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, από πάσα του Μπεργκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις