«Τεσσάρα» του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή και χωρίς Μήτρογλου

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 21:22
UPD:21:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 21' με τον Κ. Μανωλά.

A- A A+

Με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα ούτε στην Κομοτηνή και επικρατώντας με 4-1 του γηπεδούχου Πανθρακικού κατέγραψε την ενδέκατη νίκη σε 12 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ (έχει παιχνίδι λιγότερο) στους 9 βαθμούς.

Με την αποψινή νίκη ο πρωταθλητής πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημά του στο ελληνικό πρωτάθλημα και ισοφάρισε ένα ρεκόρ το οποίο διαρκούσε από την αγωνιστική περίοδο 1965-1966, δημιουργία της μεγάλης εκείνης ομάδας που είχε συνθέσει ο Μάρτον Μπούκοβι.   

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε από την αρχή του αγώνα να πάρει την πρωτοβουλία και να πιέσει τον αντίπαλό του, αλλά τα πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα δεν επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να βρουν καλό ρυθμό, για μεγάλο διάστημα.

Με τον Σαβιόλα στην κορυφή της επίθεσης, απόντος του Μήτρογλου, ο πρωταθλητής ευτύχησε να προηγηθεί στο 21ο λεπτό με έναν από τους τρόπους που αποτελούν «δύναμη» στο παιχνίδι του: τις στημένες μπάλες. Ο Σάμαρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μανωλάς με εντυπωσιακό άλμα έκανε το 0-1.

Στο 29΄ ο Πανθρακικός πλησίασε στην ισοφάριση, όταν ύστερα από λάθος γύρισμα του Μπονγκ και άσχημο διώξιμο του Ρομπέρτο η μπάλα κατέληξε στον Μπαϊκαρά, που σούταρε ελάχιστα άουτ στην άδεια εστία!

Τελικά οι γηπεδούχοι πήραν εκείνο που δικαιούνταν στο 42ο λεπτό, όταν σε εξαιρετικά οργανωμένη επίθεσή τους ο Κάσες γύρισε στον άξονα, ο Τζάνης βρήκε δεξιά τον Ίγκορ και ο Βραζιλιάνος με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε.

Οι παίκτες του Μίτσελ ευτύχησαν να ανακτήσουν το προβάδισμα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53΄ ο Βάις σέντραρε από αριστερά, ο Κάμπελ κοντά στην τελική γραμμή έκανε μια κεφαλιά και από λάθος του Κουτσόπουλος η μπάλα, αφού διέγραψε περίεργη τροχιά κατέληξε στα δίχτυα του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ανδρέας Σάμαρης επιβραβεύθηκε για την εξαιρετική φετινή παρουσία του σκοράροντας ένα ωραίο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πιστώνοντας το ενεργητικό του με το πρώτο γκολ στον Ολυμπιακό.

Στο 70ο λεπτό ο Ρομπέρτο διατήρησε το 3-1 αποκρούοντας το εν κινήσει σουτ του Παπαγεωργίου και στο 75΄ ο Μιγκέλ Τόρες κατέγραψε την πρώτη εμφάνισή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, για να βάλει την «πινελιά» του στο παιχνίδι και ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος σκόραρε το 1-4 στο 88΄ από πάσα του Σάμαρη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις