Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Η μεταβατική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διεξαγωγή εκλογών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 00:01
UPD:00:01
Youtube/euronewsGreek

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε σχηματισμό κυβέρνησης στην οποία ο ίδιος αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας. Η κυβέρνηση που ανακοίνωσε ο πρώην ηγέτης των ανταρτών Σελέκα, αποτελείται από 34 μέλη και περιλαμβάνει 9 υπουργούς που ανήκουν στην πλευρά των ανταρτών και 8 που πρόσκεινται στην προηγούμενη αντιπολίτευση.

A- A A+

Ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μισέλ Τζοτόντια ανακοίνωσε το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με μεταβατικό χαρακτήρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του.

Στην κυβέρνηση, η οποία θα έχει συνολικά 34 μέλη, οι αντάρτες θα ελέγχουν πέντε υπουργεία, περιλαμβανομένου αυτού της άμυνας, ενώ θα συμμετέχουν επίσης πρώην αντίπαλοί του και μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Νικολά Τιαγκαγέ, στέλεχος της αντιπολίτευσης, θα είναι πρωθυπουργός.

Η μεταβατική κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στην διεξαγωγή εκλογών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ανατροπή από τους αντάρτες του προέδρου Μποζιζέ, ο οποίος είχε καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα που είχε υποστηριχθεί από το Τσαντ το 2003, ήταν η πιο πρόσφατη από μια σειρά εξεγέρσεων που έχουν γίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από το 1960, όταν η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε από την Γαλλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή