Προφυλακιστέος άλλος ένας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 15:43
UPD:16:13
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο φερόμενος ως επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Πειραιά.

Κατηγορείται, εκτός από ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και για εκβίαση.

Στην υπόθεση ενεπλάκη μετά την επεξεργασία στοιχείων από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σε συνδυασμό με άλλες μαρτυρικές καταθέσεις. 

Στοιχεία για τον κατηγορούμενο έχει δώσει στην κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Γ», ο οποίος και τον κατονόμασε σαν πυρηνάρχη του Πειραιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, στην απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είναι αυτός ο «πυρηνάρχης του Πειραιά».

Φέρεται μάλιστα να κατονόμασε άλλο πρόσωπο ως επικεφαλής της οργάνωσης Πειραιά και να υποστήριξε πως ο ίδιος δεν είναι καν μέλος, αλλά απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Φέρεται, επίσης, να αντέκρουσε όσους τον κατονόμασαν ως πυρηνάρχη. «Ήθελα να το παίξω πως ήμουν κάτι παραπάνω από αυτό που είμαι στους φίλους που δεν ήξεραν και γι' αυτό τους έλεγα ότι είμαι πυρηνάρχης» φέρεται να είπε.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε και ότι πουλούσε προστασία σε νυχτερινά κέντρα, αλλά και οποιαδήποτε συμμετοχή του σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών.

Όπως είναι ήδη γνωστό τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον των ανακριτριών οι βουλευτές Μπούκουρας, Ηλιόπουλος και Γερμενής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή