WWF και Greenpeace αποχωρούν από την διάσκεψη της Βαρσοβίας

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 18:05
UPD:19:00
REUTERS/KACPER PEMPEL

Ακτιβιστές της Greenpeace έχουν τοποθετήσει ένα κίτρινο πανό, πάνω από την επίσημη αφίσα της 19ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα, η οποία διοργανώνεται στη Βαρσοβία, ζητώντας την προστασία της περιοχής της Αρκτικής και την απελευθέρωση

A- A A+

Το WWF, η Greenpeace «και άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφάσισαν σήμερα να αποσυρθούν από την 19η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, η οποία διοργανώνεται στη Βαρσοβία.

Η Σαμάνθα Σμιθ, επικεφαλής της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για το Κλίμα και την Ενέργεια του WWF δήλωσε ότι η «απροθυμία των κυβερνήσεων» να πάρουν στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις δεν άφησε άλλη επιλογή από την αποχώρηση.

«Δεν εγκαταλείπουμε τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, παρά μόνο τη φετινή διάσκεψη, στην οποία τα συμφέροντα των μεγαλύτερων βιομηχανικών ρυπαντών έχουν επισκιάσει τις ανάγκες των πολιτών όλου του κόσμου. Ήρθε η στιγμή που πρέπει να πούμε ‘αρκετά, ως εδώ’ και να αποχωρήσουμε» πρόσθεσε.

AL JAZEERA ENGLISH

Ο Κούμι Ναϊντού, διευθυντής της Διεθνούς Greenpeace, εξαπέλυσε επίθεση κατά της πολωνικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι έκανε «ό,τι περνούσε από το χέρι της να μετατρέψει τις κλιματικές συνομιλίες σε παράσταση για τη βιομηχανία του άνθρακα και του λιγνίτη».

«Μαζί με την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τον Καναδά – συνεπικουρούμενες από την αδιαφορία των άλλων κυβερνήσεων– έδωσαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο όσων πλήττονται από τα ακραία φαινόμενα των κλιματικών αλλαγών» τόνισε.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή