Δεν κρατούσε εκρηκτικά ο ύποπτος έξω από το γραφείο του Ερντογάν

Πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και είχε τηλεφωνήσει μόνος του στην αστυνομία
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 14:29
UPD:14:38
REUTERS/UMIT BEKTAS

Άτομο το οποίο ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη, συνέλαβε η αστυνομία στην Άγκυρα.

A- A A+

Η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα και συνέλαβε άνδρα με συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Ο άνδρας συνελήφθη όταν προσπάθησε να «σπάσει» τον κλοιό ασφαλείας του πρωθυπουργικού γραφείου, την Πέμπτη το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για άνδρα 50 και πλέον ετών, ο οποίος είχε καλέσει μόνος του την αστυνομία πέντε λεπτά νωρίτερα για να ενημερώσει για την πράξη του και θεωρείται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Ήδη έχει δημοσιευθεί φωτογραφία από τον υποτιθέμενο «εκρηκτικό μηχανισμό» ο οποίος κατασχέθηκε από τον άνδρα.

«Δεν υπάρχει βομβιστής αυτοκτονίας. Ο ύποπτος ενημέρωσε την αστυνομία για τον εαυτό του. Θεωρείται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα», δήλωσε ο κ. Γκιουλέρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκε μηχανισμός σχεδιασμένος για να μοιάζει με βόμβα. Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Κανείς δεν τραυματίστηκε», πρόσθεσε, αρνούμενος αρχικές πληροφορίες ότι ο άνδρας είχε πυροβοληθεί από αστυνομικούς.

EURONEWS
REUTERSVIDEO

Τηλεοπτικό υλικό, νωρίτερα, έδειχνε αστυνομικούς να αποκλείουν την περιοχή γύρω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας.

Αξιωματούχος του γραφείου του κ. Ερντογάν δήλωσε ότι ο ύποπτος αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητά του σε σημείο ελέγχου στον δρόμο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν βρισκόταν στο γραφείο του τη στιγμή του επεισοδίου, πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή