Κόσμος
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 14:29

Δεν κρατούσε εκρηκτικά ο ύποπτος έξω από το γραφείο του Ερντογάν

Δεν κρατούσε εκρηκτικά το άτομο που συνελήφθη ως ύποπτος για επίθεση στο γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα και συνέλαβε άνδρα με συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Ο άνδρας συνελήφθη όταν προσπάθησε να «σπάσει» τον κλοιό ασφαλείας του πρωθυπουργικού γραφείου, την Πέμπτη το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για άνδρα 50 και πλέον ετών, ο οποίος είχε καλέσει μόνος του την αστυνομία πέντε λεπτά νωρίτερα για να ενημερώσει για την πράξη του και θεωρείται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Ήδη έχει δημοσιευθεί φωτογραφία από τον υποτιθέμενο «εκρηκτικό μηχανισμό» ο οποίος κατασχέθηκε από τον άνδρα.

«Δεν υπάρχει βομβιστής αυτοκτονίας. Ο ύποπτος ενημέρωσε την αστυνομία για τον εαυτό του. Θεωρείται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα», δήλωσε ο κ. Γκιουλέρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκε μηχανισμός σχεδιασμένος για να μοιάζει με βόμβα. Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Κανείς δεν τραυματίστηκε», πρόσθεσε, αρνούμενος αρχικές πληροφορίες ότι ο άνδρας είχε πυροβοληθεί από αστυνομικούς.

Τηλεοπτικό υλικό, νωρίτερα, έδειχνε αστυνομικούς να αποκλείουν την περιοχή γύρω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας.

Αξιωματούχος του γραφείου του κ. Ερντογάν δήλωσε ότι ο ύποπτος αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητά του σε σημείο ελέγχου στον δρόμο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν βρισκόταν στο γραφείο του τη στιγμή του επεισοδίου, πρόσθεσε.