Σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 20:26
UPD:20:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

«Δεν κάνουμε καμία σημαντική αλλαγή. Απλώς προβλέπουμε δύο βασικά πράγματα στη λειτουργία της πιο εκλεκτής μονάδας που έχει στη διάθεσή του το ελληνικό κράτος» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις θα μπορεί να συμμετέχει η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, βάσει με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης, δήλωσε ότι με την τροπολογία δίνεται η νομική κάλυψη στη Μονάδα για επιχειρήσεις που συμμετέχει και διασφαλίζεται η υπαγωγή της στο καινούριο οργανόγραμμα του ΓΕΕΘΑ, που είχε δημιουργήσει τη «Δύναμη Δέλτα» (το διακλαδικό σώμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ).

«Δεν κάνουμε καμία σημαντική αλλαγή. Απλώς προβλέπουμε δύο βασικά πράγματα στη λειτουργία της πιο εκλεκτής μονάδας που έχει στη διάθεσή του το ελληνικό κράτος» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η Μονάδα, που απαριθμεί 93 στελέχη, κάνει καθημερινά επιχειρήσεις.

«Θα μπορούσαμε να καθυστερήσουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία και να την εντάξουμε σε ρυθμίσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας. Όμως, ορισμένα περιστατικά δεν μπορούν να περιμένουν και θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τη νομική κάλυψη που χρειάζονται για επιχειρήσεις τις οποίες μπορεί να κληθούν αύριο το πρωί να κάνουν» κατέληξε ο κ . Βαρβιτσιώτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή