Κινητοποιήσεις σχεδιάζει η ΠΑΣΕΓΕΣ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 22:40
UPD:22:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Στιγμιότυπο από πρόσφατο συλλαλητήριο αγροτών στην Κρήτη. Η ΠΑΣΕΓΕΣ προσανατολίζεται στην οργάνωση κινητοποιήσεων στην  Αθήνα, στα πρότυπα αυτών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Κρήτη.

A- A A+

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΠΑΣΕΓΕΣ, αντιδρώντας στη φορολόγηση των μέσων παραγωγής αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ την Τρίτη πραγματοποίησε στην Αθήνα διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της, Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων της επαρχίας, με αντικείμενο το συντονισμό δράσεων προκειμένου να οργανωθούν κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στα πρότυπα αυτών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Κρήτη.

Στη σύσκεψη ορίστηκε οργανωτική επιτροπή, η οποία ήδη, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ, προχωρεί σε περαιτέρω ενέργειες συσπείρωσης των παραγωγών σε ολόκληρη τη χώρα, προγραμματίζοντας συσκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ, μέσω των κινητοποιήσεων θα καταβληθεί προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής φορολόγησης των μέσων παραγωγής των αγροτών και κτηνοτρόφων (αγροτεμαχίων, βοσκοτόπων και αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων), της αναβλητικότητας  εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ στα θέματα, 1) του Νόμου 4015/2011 για τις συν/κές οργανώσεις  2) της εκκρεμότητας των αποφάσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και  3) του μεγάλου θέματος των βοσκοτόπων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή