Κρήτη: Ογκώδες συλλαλητήριο αγροτών κατά του φόρου στα αγροτεμάχια

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 12:46
UPD:13:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Αγρότες από τη Μεσαρά, την Ιεράπετρα, τη Βιάννο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά έφθασαν στο Ηράκλειο με τα συμβατικά ή τα αγροτικά τους οχήματα ή και με μισθωμένα λεωφορεία.

A- A A+

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της φορολόγησης της αγροτικής γης πραγματοποιούν σήμερα στο Ηράκλειο αγρότες από όλη την Κρήτη.

Πλημμυρισμένη από κόσμο είναι η πλατεία Ελευθερίας όπου βρίσκεται η περιφέρεια Κρήτης. Κάποιοι διαδηλωτές ανέβηκαν μάλιστα στον εξώστη του κτηρίου.

Αγρότες από τη Μεσαρά, την Ιεράπετρα, τη Βιάννο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά έφθασαν στο Ηράκλειο με τα συμβατικά ή τα αγροτικά τους οχήματα ή και με μισθωμένα λεωφορεία.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων. Από εκεί, διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης πεζή με μαύρες σημαίες ή με τρακτέρ και με τα άλλα οχήματά τους κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, ενώ το παρών στην κινητοποίηση δίνουν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από όλο το νησί, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της ΑΔΕΔΥ.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών αναμένεται να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και να του επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Επίσης, οι αγρότες σχεδιάζουν να μεταβούν στην Αθήνα τη μέρα της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου, σε συνεννόηση με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μάχης του αγροτικού κόσμου

«Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα έχουν κάθε λόγο να εξεγείρονται», σχολιάζει ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Αγροτικής Πολιτικής Τάσος Κανταράς.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οι κινητοποιήσεις στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας πρέπει «να στηριχτούν καθολικά από τον αγροτικό κόσμο για να αποτελέσουν το ξεκίνημα μιας μεγάλης αγροτικής απάντησης».

«Είναι η ώρα της μάχης», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «το σχέδιο της τρόικας - κυβέρνησης για τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων παραγωγών βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή».

«Στην Ελλάδα που σχεδιάζουν οι εγχώριοι και ξένοι "σωτήρες" θα υπάρχουν μόνο μετρημένοι νεοτσιφλικάδες – επιχειρηματίες. Αυτό το σχέδιο τώρα πρέπει να αποτραπεί», καταλήγει.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή