Εξηγήσεις ζητεί η Βρετανία από τον πρέσβη της Ισπανίας λόγω Γιβραλτάρ

Παραβίαση χωρικών υδάτων του θύλακα από ισπανικό σκάφος καταγγέλλει το Λονδίνο
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 18:34
UPD:18:37
REUTERS/JON NAZCA

Oχήματα περιμένουν στην ουρά για να εισέλθουν στο βρετανικό έδαφος του Γιβραλτάρ, στα σύνορά με την Ισπανία. «Είμαστε έτοιμοι να πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την κυριαρχία του Γιβραλτάρ, την οικονομία και την ασφάλειά του», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

A- A A+

Στο Φόρειν Όφις έχει κληθεί ο πρέσβης της Ισπανίας στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την φερόμενη ως σοβαρή παραβίαση των χωρικών υδάτων του Γιβραλτάρ από ισπανικό ερευνητικό σκάφος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, το ισπανικό κρατικό σκάφος RV Ramon Margalef, το οποίο πραγματοποιεί έρευνες, εισήλθε στα νερά του βρετανικού θύλακα του Γιβραλτάρ, στις 18 και 19 Νοεμβρίου για περισσότερες από 20 ώρες.

«Καταδικάζω έντονα τη συγκεκριμένη προκλητική παραβίαση και ζητώ από την κυβέρνηση της Ισπανίας να εγγυηθεί ότι δεν θα επαναληφθεί», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Λίντινγκτον σε δήλωσή του.

«Είμαστε έτοιμοι να πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την κυριαρχία του Γιβραλτάρ, την οικονομία και την ασφάλειά του», κατέληξε ο βρετανός υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή