Σαρδηνία: 18 οι νεκροί, 2.700 οι εκτοπισμένοι του κυκλώνα Κλεοπάτρα

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 17:39
UPD:17:43
REUTERS/STRINGER/ITALY

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανεξακρίβωτο, έως τώρα, αριθμό αγνοουμένων. Στη φωτογραφία σωστικά συνεργεία προσπαθούν να βοηθήσουν τους πληγέντες.

A- A A+

Τους 18 έχουν φθάσει οι νεκροί από τον κυκλώνα Κλεοπάτρα, ο οποίος έπληξε τη Δευτέρα τη Σαρδηνία, ενώ περίπου 2.700 είναι οι εκτοπισμένοι, σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Περιβάλλοντος Αντρέα Ορλάντο.

«Περίπου 2.700 πολίτες έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους και φιλοξενούνται σε δημόσιους χώρους ή στους γονείς τους», ανέφερε ο κ. Ορλάντο, απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Ιταλίας, εστιάζοντας συγχρόνως στον εξαιρετικό χαρακτήρα που προσέλαβε η νεροποντή με 450 χιλιοστόμετρα βρόχινου νερού σε λίγες μόνον ώρες, σε σχέση με τον μέσο όρο των χιλίων χιλιοστόμετρων το χρόνο που σημειώνεται σε όλη την ιταλική επικράτεια.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, που συνεχίστηκαν για πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, πολλοί ποταμοί έσπασαν τα φράγματα και προκάλεσαν την κατάρρευση κύριων τμημάτων σε τουλάχιστον τέσσερις γέφυρες.

EURONEWS

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανεξακρίβωτο, έως τώρα, αριθμό αγνοουμένων. Στα θύματα συγκαταλέγεται και ένα παιδί δύο μόλις ετών.

Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας παρασύρθηκε από τα νερά ενώ συνόδευε ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Ο αστυνομικός που οδηγούσε το περιπολικό είναι νεκρός.

Πολλοί οδηγοί εγκλωβίσθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ αρκετά από τα θύματα δεν κατάφεραν να βγουν από τα σπίτια τους, τα οποία και πλημμύρισαν σε λίγα δευτερόλεπτα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή