Αυξάνονται οι νεκροί από τον κυκλώνα στη Σαρδηνία

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 10:12
UPD:11:17
EPA/MASSIMO LOCCI
A- A A+

Αυξάνονται οι νεκροί από τον κυκλώνα «Κλεοπάτρα» που έπληξε τις βόρειες περιοχές της Σαρδηνίας, όπου βρίσκονται οι περιφέρειες της Όλμπια, Οριστάνο, Νουόρο και Ολιάστρα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Nuova Sardegna, τα θύματα είναι μέχρι στιγμής 18, ενώ η υπηρεσία πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας κάνει λόγο για προσωρινό απολογισμό 16 νεκρών.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλες τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλλι.

«Οι άμεσες προτεραιότητές μας είναι η εξασφάλιση μιας στέγης για όλους τους πολίτες και να προσπαθήσουμε να δώσουμε στην κυκλοφορία όλες τις οδικές αρτηρίες του νησιού», είπε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Ούγκο Καπελάτσι.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, που συνεχίστηκαν για πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, πολλοί ποταμοί έσπασαν τα φράγματα και προκάλεσαν την κατάρρευση κύριων τμημάτων σε τουλάχιστον τέσσερις γέφυρες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανεξακρίβωτο, έως τώρα, αριθμό αγνοουμένων. Στα θύματα συγκαταλέγεται και ένα παιδί δύο μόλις ετών.

EURONEWS
EURONEWS
EURONEWS

Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας παρασύρθηκε από τα νερά ενώ συνόδευε ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Ο αστυνομικός που οδηγούσε το περιπολικό είναι νεκρός.

Πολλοί οδηγοί εγκλωβίσθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ αρκετά από τα θύματα δεν κατάφεραν να βγουν από τα σπίτια τους, τα οποία και πλημμύρισαν σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Λέττα για να κηρύξει το νησί της Σαρδηνίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή